Klopp je umirućem vlasniku Red Bulla dao riječ još 2022.? "Tajna je ostala sačuvana"

Foto: Profimedia

JURGEN KLOPP (57) od 1. siječnja 2025. bit će globalni šef nogometa Red Bulla, s kojim je već potpisao dugogodišnji ugovor. Što to u praksi znači, objasnio je Oliver Mintzlaff, izvršni predsjednik Red Bulla: "Klopp će koordinirati sve klubove koji su u vlasništvu Red Bulla, kao što su Leipzig, Salzburg i New York. Savjetovat će sve klubove oko transfera i strategije. Bit će podrška sportskim direktorima i mentor trenerima te će pomagati u razvoju talenata u mreži Red Bulla." 

Podsjetimo, Klopp je proljetos naprasno napustio Liverpool, u kojem je bio trener od 2015. godine i u kojem su ga obožavali svi. U tom periodu osvojio je osam trofeja, među kojima su prvi naslov u Premier ligi 2020. i Liga prvaka 2019. Do kraja je otišao u svim natjecanjima u kojima je sudjelovao osim u Europa ligi, u kojoj je finale izgubio od Seville.

Klopp je šokirao Liverpool objavom o odlasku dvije godine nakon što je produljio ugovor do 2026. 

Kloppova objava o odlasku na kraju prošle sezone šokirala je Liverpool. To je napravio iako je u proljeće 2022. produljio ugovor do ljeta 2026. i u trenutku kad se Liverpool borio za četiri trofeja. Nagli odlazak iz Liverpoola objasnio je prevelikim umorom od nogometa, zbog čega je objavio da uzima odmor. "Ponestaje mi energije", rekao je u videoobraćanju zaprepaštenim fanovima Redsa. I onda, ni pola godine kasnije, opet ih je zaprepastio, kao i ljubitelje nogometa u Njemačkoj, kad se ubrzo vratio.

Doduše, ne kao trener. Klopp je razočarao mnoge ljubitelje nogometa i svog lika jer je uvijek javno istupao protiv "hibridnih", korporativnih klubova, onih koji "kupuju uspjehe", da bi na kraju postao ključni čovjek korporacije koja je među nogometnim puristima pojam za tako nešto. 

Fanovi se okreću protiv Kloppa. Nakon ovog otkrića bit će im još omraženiji

Njima će Klopp postati još omraženiji nakon otkrića njemačkih medija. Münchner Merkur/Tageszeitung, naime, objavio je da je Klopp još 2022., kad je bio trener Liverpoola, sve dogovorio oko prelaska na spomenutu poziciju u Red Bullu, i to upravo u siječnju 2025.

Njemački novinari otkrivaju dramatične okolnosti ovog tajnog sporazuma: "U rujnu 2022. u vili u Salzburgu iza zatvorenih vrata ležao je terminalno bolesni starac (78), a posjetio ga je savršeno zdravi i 23 godine mlađi čovjek.

"U rujnu 2022. održan je tajni sastanak u vili u Salzburgu. Klopp je tada sve dogovorio s umirućim vlasnikom Red Bulla"

Njihov razgovor rezultirao je time da je mlađi obećao da će za nešto više od dvije godine postati glavni za nogometnu korporaciju starijeg. Umirući bolesnik zvao se Dietrich Mateschitz, a njegov posjetitelj i budući zaposlenik Jurgen Klopp."

Münchner Merkur dodaje: "Klopp je, dakle, još prije dvije godine dogovorio da prelazi u Red Bull, i to u siječnju 2025. Znači da je nakon toga više od godinu i pol vodio Liverpool s tajno postignutim sporazumom o odlasku i objavi pri kraju sezone 2023./24. da je gotov i potrošen."

Dalje piše: "Mateschitz, suosnivač i suvlasnik Red Bulla, umro je par tjedana nakon razgovora i sporazuma s Kloppom, tako da nije poživio da vidi kako je više od dvije godine kasnije izazvao ogromnu eksploziju u nogometnoj industriji. Od ove srijede svijet zna ono što je Klopp znao od jeseni 2022."

Red Bullov ključni tip motosporta: Ovako dugo čuvanje tajne u Formuli 1 ne bi bilo moguće

Isti izvor za taj list citira izjavu Helmuta Marka, glavnog Red Bullovog konzultanta za motosport: "Nevjerojatno je da je takav megatransfer mogao tako dugo ostati tajna. U Formuli 1 to nikad ne bi bilo moguće."

Dodajmo da je Klopp ugovor s Liverpoolom produljio (do ljeta 2026.) u svibnju 2022. Ako je istina ono što sad otkrivaju Nijemci, samo četiri mjeseca poslije dao je ruku šefu Red Bulla da mu dolazi u korporaciju godinu i pol prije završetka s Liverpoolom

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.