Koeman: Mi smo Nizozemci, moramo igrati dobro

Foto: EPA

POSLJEDNJI dan osmine finala Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj prolazom u četvrtfinale otvorili su Nizozemci. Ekipa Ronalda Koemana je na Allianz Areni u Münchenu rutinski 3:0 pobijedila Rumunjsku. S obzirom na broj prilika, Nizozemska je mogla pobijediti i većom razlikom. Golove su postigli Cody Gakpo i dva puta Donyell Malen. U četvrtfinalu će igrati s pobjednikom utakmice između Austrije i Turske.

"Uspoređivat će nas s 1988. ako nešto osvojimo"

Pobjedu je komentirao nizozemski izbornik Ronald Koeman: "Ponekad je teško objasniti zašto igraš loše ili zašto igraš dobro. Danas je početak bio težak, ali smo na kraju pronašli svoju igru ​​i zadali im probleme. Možda je jedna kritična točka bila to što je trebalo predugo da postignemo drugi gol. Rumunjskoj smo napravili velike probleme konstantnim napadima.

Imamo velike talente u timu. Naravno da treba nešto osvojiti – onda će to ljudi uspoređivati ​​s 1988. godinom. Nogomet se od tada promijenio. Vidjeli ste u posljednjih nekoliko utakmica da je puno favorita imalo problema.

Konačni rezultat uvijek je najvažniji. No, mi smo Nizozemci i moramo igrati dobro. Cijeli današnji nastup bio je izvanredan. To je ono što nam treba da bismo imali šansu za postići nešto na ovom turniru. Ako ne održimo ovu razinu, nećemo ući u finale."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.