Komak nije dobio otkaz u Zrinskom. Evo kako je uspio preveslati sve u HNS-u

Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

U MEDIJSKOM prostoru pojavila se vijest da je kontroverzni direktor Zrinskog Ivan Komak (75) smijenjen na skupštini kluba. Prema Indexovim saznanjima, riječ je o Komakovom manevru kojim izbjegava žešću kaznu HNS-ove disciplinske komisije. Na Komakovo mjesto taktički je instaliran Vedran Dervić, njegov prijatelj i čovjek od povjerenja, tako da Komak i dalje upravlja Zrinskim. Dakle, nema govora o tome da se Komak povlači i da je bivši u klubu u kojem vlada anarhija.

Komak je preveslao HNS

Naime, Komaka je u kolovozu HNS kaznio zabranom obavljanja svih dužnosti u nogometu na deset mjeseci (zbog izjava o HNS-u u lipnju) te zato ne smije sudjelovati u radu kluba ni biti prisutan na utakmicama kao dužnosnik kluba. Komak je prema priopćenju Zrinskog razriješen dužnosti nakon brzinske i famozne skupštine 17. rujna, četiri dana uoči utakmice Cibalije i Zrinskog (5:0) u Vinkovcima u sedmom kolu SuperSport 1. NL, no ta je vijest objavljena tek danas.

Nakon utakmice u Vinkovcima Komak je za vinkovački portal Budica.info ponovno žestoko opleo po HNS-u, no to je učinio kao fizička osoba, a ne kao dužnosnik Zrinskog. Samim time izbjegao je potencijalno višegodišnju kaznu koja bi mu uslijedila nakon novog žestokog ispada, a ovako će ostati glavni sponzor s Osječkom pivovarom na čelu i nastaviti gdje je stao.

Kurtoazna isprika Zrinskog

Zrinski se, naravno, kurtoazno ispričao zbog ispada svog "bivšeg" direktora Komaka: "Također, ovim putem u ime NK Zrinskog Osječko 1664 želimo uputiti ispriku zbog izjava prema Hrvatskom nogometnom savezu i svima koje je sad već bivši direktor NK Zrinskog Osječko 1664 Ivan Komak spomenuo."

Podsjetimo, Komak je u Vinkovcima nakon poraza od Cibalije rekao: "Klub ću ili prodati ili ugasiti! To ću riješiti u sljedeća dva-tri tjedna. A onda idem dalje, u Sloveniju, Mađarsku, Bosnu, Srbiju, negdje u Hrvatsku, a možda čak i kod vas u Vinkovce. Moram sjesti s vašim gradonačelnikom da se dogovorimo ako možemo, vidjet ćemo. U Vinkovcima ne vidim protivnike kakve imam u Osijeku."

Komakov rat protiv HNS-a i dalje traje

"Nisam zadovoljan ne samo ovom utakmicom nego i cijelom dosadašnjom sezonom. Znate zašto? Borim se protiv velika dva zla. To su lokalni moćnici koji mi ulaze u igrače, protiv Šibenika u zadnjem kolu su mi ušli u šestoricu, ali i HNS. Sada već postajem svjestan da ne mogu protiv njih, vidjet ću što ću dalje."

HNS je napadao i nakon poraza od Šibenika u posljednjem kolu prošle sezone. Tada je Zrinski izgubio utrku za ulazak u SuperSport HNL: "Mislili su da ja neću doći do ovog mjesta. Kad je došla voda do vrata, krađa. HNS-u smeta Zrinski jer sam rekao da ću mijenjati vrh. To smeta Marijanu Kustiću, Vučemiloviću i takvima... Politika je to, zna se to sve. Ali Zrinskog će biti, a Kustića neće biti."

"Ja sam to znao, ali mislio sam da neće baš tako biti. Ovo je bezobraština. Ja ću tražiti izuzeće ovog suca. Ali on ima još dvije godine suđenja i zato su njega dali, jer on može sutra biti razriješen. To je sve danas napravljeno. I moji prijatelji Osječani podvili su rep. Sve to ide od Kustića i vrha HNS-a. To je moralo biti.

Ja sam rekao da ću ih mijenjati i mijenjat ću ih. Neću odustati. Nagodinu ću biti prvak opet. Sve znam sada. Treba očistiti gamad. Ići ćemo po županijama, ovaj vrh treba skinuti. Gledajte, mi smo treći na svijetu. Nemamo poligona, nemamo ništa, što mi imamo? Nemamo suca na Svjetskom prvenstvu. Pa kako ćemo imati s ovakvim suđenjem? Tko smo? Čitav svijet zna da smo lopovi!"

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.