TV komentator suspendiran zbog izjave tijekom otvaranja OI-ja: To je vizija komunizma

Foto: EPA

RAZLIČITE reakcije na ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu ne prestaju se nizati, a vijest o najkonkretnijim posljedicama stiže iz Poljske. Televizijski komentator tamošnje medijske kuće suspendiran je zbog podrugljivog komentara tijekom ceremonije.

Na svečanom otvaranju domaća pjevačica Juliette Armanet otpjevala je pjesmu Johna Lennona Imagine uz klavirsku pratnju. Ovaj hit legendarnog pjevača Beatlesa smatra se neslužbenom olimpijskom himnom. U njemu Lennon pjeva o svijetu bez raja, bez nacija i bez religije. 

"To je vizija komunizma"

Dok je pjesma trajala, komentator Przemysław Babiarz je rekao: "Svijet bez neba, nacija i religija. Ovo je vizija mira koja bi se trebala odnositi na sve ljude. Nažalost, to je vizija komunizma."

Ubrzo je stigla reakcija Telewizje Polska: "Međusobno razumijevanje, tolerancija, pomirenje - ovo nisu samo osnovne olimpijske ideje, one su i temelj standarda koji vode poljsku televiziju. Nemamo razumijevanja za one koji ih krše. Želimo vas obavijestiti da je nakon jučerašnjih skandaloznih riječi Przemysław Babiarz suspendiran sa svojih službenih dužnosti i više neće biti komentator tijekom Olimpijskih igara."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.