HNL

Kopić: Meni je čast što sam sjedio na klupi dva najveća hrvatska kluba

Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMOVCE u subotu čeka gostovanje na Poljudu protiv Hajduka, pa je na press-konferenciji u Maksimiru na novinarska pitanja odgovarao trener Dinama Željko Kopić: "Derbi nosi svoje, a napravit ćemo sve da poslije utakmice ova bodovna razlika bude veća.

U svakom derbiju, na kojoj god klupi sjedio, a meni je čast što sam sjedio na klupi dva najveća hrvatska kluba, naravno da su mentaliteti i pristup drugačiji. S jedne i druge strane je fokus na terenu i maksimalna priprema, pa oba kluba žele dobiti utakmicu. S klupe na kojoj sjedim isključivo sam koncentriran na svoju ekipu da napravimo sve da dođemo do tri boda."

Osvrnuo se na Dinamov proljetni dio sezone: "U drugi dio prvenstva ušli smo jako dobro, malo su nas poremetile ozljede i te utakmice, kvalitetniji smo energijom i gardom, a druge ekipe su isto po putu kiksale.

Situacija se mijenja iz tjedna u tjedan i sigurno ovo kolo neće odlučivati o prvaku, ali svaka je utakmica bitna da korak po korak dođemo do konačnog cilja. Odradili su dva kvalitetna prijelazna roka, ono što se dugo godina tamo nije dogodilo je da nosioci kvalitete ostanu na zimu i samim time su pokazali najviše ambicije."

"Potpuno sam miran"

Jedno od pitanja bilo je kako zaustaviti Marka Livaju te koji je plan Dinama, ali Kopić je odbijao detaljnije komentirati: "Imamo jasni taktički kontekst kako odgovoriti na sve situacije na terenu", izjavio je Kopić, a prisutne novinare je zanimalo je li umoran s obzirom na izraz lica: "Potpuno sam miran, ali ako malo podignem glas, reći ćete da sam nervozan pa bolje da ostanem miran." 

Nakon nedavnog dogovora FIFA-e i UEFA-e mnogi nogometaši mogu otići u druge klubove. Tu su i bivši dinamovci Dejan Lovren i Nikola Moro, koji se mogu vratiti i u Hrvatsku: "Sve su to izuzetno kvalitetni igrači i imaju opcija. Naravno da smo o tome razgovarali i pratimo tržište i sve što se događa, a ako bude procjena da trebamo i možemo reagirati, reagirat ćemo."

Na Poljudu bismo u akciji mogli vidjeti i zimsko pojačanje Emrelija: "Mahir ima kvalitetu, a kad je došao, nije bio u dobrom stanju jer je dug period bio bez timskih treninga i utakmica. Tražio sam trenutak kad mu mogu dati minutažu, naravno da mu fali veći broj utakmica, ali u istom je statusu kao i svi igrači i računam na njega za subotu."


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.