HAJDUK NAPUSTIO SKUPŠTINU "Ovo je lakrdija, ljude u HNS-u treba otpuhati orkanska bura"

Foto: Igor Kralj/PIXELL

U ZAGREBAČKOM Sheratonu u tijeku je izborna skupština Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj Davor Šuker traži novi mandat kao jedini kandidat.

Na početku skupštine Slaven Marasović, predsjednik NO Hajduka, održao je govor u kojem je kritizirao rad HNS-a, a onda su mu isključili mikrofon.

Za govornicu je izašao predsjednik Hajduka Ivan Kos.

"Ne možemo prihvatiti izmjenu i dopunu dnevnog reda. Izborna Skupština je sazvana prema starom poslovniku. Kao što smo vidjeli, u izmjeni dnevnog reda se danas želi izmijeniti poslovnik. Puno smo puta pozivali na dijalog i razgovor. Vi, gospodine Šuker, znate kako je to prošlo, nažalost i po nas i po Hajduk. Ova Izborna Skupština je nelegalna, ne možemo u njoj sudjelovati".

Predstavnici Hajduka Ivan Kos i Slaven Marasović te predstavnik ŽNS-a splitsko-dalmatinskog Marko Erceg napustili su skupštinu.

"Nećemo sudjelovati u nelegalnom radu", rekao je Kos za Index: "Nogomet se igra i južno od Bosiljeva. Ove ljude u HNS-u treba mijenjati. Nisu stavili na dnevni red izvješće o radu predsjednika". 

"Nadam se boljem sutra hrvatskog nogometa, ali ne s ovim ljudima," dodao je Kos.

"To sve govori o njima. Oni su me čuli... Govorio sam o njihovim propustima unazad 20 godina. Nisu napravili nikakav plan, niti analizu. Mi želimo da HNS bude baš HNS! Da bude kvalitetan, to mi želimo i pokazujemo kamo želimo ići", rekao je Marasović dodavši: "Neću čestitati Šukeru jer smatramo da je ovo nelegalno".

"Nismo napustili sjednicu samo zato što nam nisu dali govoriti nego jer je skupština sazvana po starom poslovnicu. Smatramo ju nelegalnom. Nadam se da će institucije odraditi svoj posao", dodao je Kos.

Jure Bosančić, predstavnik Druge HNL, također je napustio skupštinu.

"HNS ne treba provjeriti, treba mu jaka orkanska bura"

Uoči skupštine predsjednik Hajduka Ivan Kos je najavio: "Na početku ćemo pokušati osporiti rad skupštine. Nelegalna je, nelegitimna, ovo je lakrdija. Poslovnik nije usklađen sa statutom. Premijer je izjavio kako HNS treba što prije provjetriti, ali u savezu treba jaka orkanska bura kako bi se promijenilo sve od A do Ž".
 

Uskoro opširnije...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.