Kostelić drugim mjestom u Adelbodenu do drugog mjesta u Svjetskom kupu: "Nisam previše riskirao"

IVICA KOSTELIĆ osvojio je drugo mjesto u slalomu po gotovo nemogućim uvjetima druge vožnje Adelbodena. Prvi je bio nezaustavljivi Austrijanac Marcel Hirscher kojemu je to treća uzastopna pobjeda u svjetskom Kupu.



Nakon prvog laufa Ivica je bio peti, iza Nijemca Neureuthera, Austrijanca Matta te prvoplasiranog dvojca koji su dijelili vrijeme Hirscher - Deville. Kasnijim pregledavanjem snimke Neureuther je diskvalificiran pa je Ivica u drugu vožnju ušao kao četvrtoplasirani.

Kako je vrijeme odmicalo, tako su uvjeti na stazi postajali sve gori, a vidljivost je bila upravo nikakva. U drugoj vožnji otpadali su Razzoli, Bygmark, Ligety i Larrson, a vodstvo je držao prvo Jean Baptiste Grange koji je na koncu završio peti te Talijan Sebastian Gross koji je završio na sjajnom trećem mjestu.

Ivica zadržao prvo mjesto u borbi za mali kristalni globus u slalomu

Ivica je u drugu vožnju ušao s više od sekunde prednosti. Sjajno je odradio središnji dio staze, pretekavši prvoplasiranog Grossa. Uslijedio je Mario Matt koji je napravio nekoliko grešaka i završio kao četvrti, dok je drugoplasirani Hirscher još jednom dokazao da je u nevjerojatnoj formi, upisavši petu ovosezonsku pobjedu.

"Vidljivost je bila jako loša i da se vozio veleslalom sigurno bi bio otkazan, međutim slalom se može voziti po takvoj vidljivosti. Zadovoljan sam sa svojom vožnjom, znao sam da Hirscher ima veliku šansu u donjem dijelu staze koja je bila dosta otvoreno postavljena, a ja u tom dijelu nisam riskirao previše. Veselim se tjednu koji je pred nama u Wengenu, očekuje nas prema prognozama lijepo vrijeme, a Wengen je mjesto gdje sam ostvario najveće uspjehe u karijeri i uvijek se veselim povratku", rekao je Ivica.

Dalibor Šamšal je prvu vožnju završio na 42.mjestu s zaostatkom od + 4.85 te se na žalost nije uspio plasirati u drugu vožnju, s obzirom na uvjete na stazi zbog kojih prvu vožnju nije završilo 25.skijaša. "Prvi dio staze sam vozio dosta dobro, a onda zbog greške kao i uvjeta na stazi nisam se uspio plasirati u drugu vožnju", rekao je Šamšal.


Posljednji u drugoj vožnji startao je pak Deville, međutim Talijan nije najbolje reagirao i utrku uopće nije završio. Ovom pobjedom Hirscher je povećao svoju prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa, dok se Ivica Kostelić probio na sjajno drugo mjesto. U poretku slaloma najbolji hrvatski skijaš zadržao je prvo mjesto s 25 bodova prednosti pred Hirscherom.

Ukupni poredak u svjetskom Kupu:

1. Marcel Hirscher 725
2. Ivica Kostelić  495
3. Aksel Svindal   456
4. Ted Ligety      453
5. Feuz Beat       365

Poredak u slalomu:

1. Ivica Kostelić    385
2. Marcel Hirscher   360
3. Christian Deville 230
4. Felix Neureuther  216
5. Anre Myhrer       215

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.