Kovač je odbio ponudu od 20 milijuna eura. Njegov agent za Index otkrio zašto

Foto: EPA

HRVATSKI trener Niko Kovač (52) ipak neće sjesti na klupu Shabab Al-Ahlija, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prije četiri dana viđen je na aerodromu u Zagrebu kako ulazi u avion za Dubai, gdje je trebao potpisati ugovor prema kojem bi zarađivao 10 milijuna eura po sezoni. Ponuđen mu je ugovor na dvije sezone uz opciju produljenja, ali nakon sastanka s klubom Kovač je ipak odbio tu ponudu.

Shabab Al-Ahli momčad je iz Dubaija, koja je završila sezonu na drugom mjestu. Zaostali su devet bodova za Al-Waslom. Najpoznatiji igrač u tom klubu je Luka Milivojević, 33-godišnji srpski zadnji vezni s dugim stažem u engleskoj Premier ligi.

Kovač je ostao bez posla u ožujku ove godine u Wolfsburgu, koji je vodio gotovo dvije godine. Prije toga trenirao je Monaco sezonu i pol te osvojio treće mjesto u Francuskoj. Dvije godine vodio je i Bayern, s kojim je osvojio duplu krunu, a prije toga bio je u Eintrachtu. Bio je izbornik Hrvatske od listopada 2013. do rujna 2015. Vodio je reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Andy Bara: Kovač je odlučio čekati ponudu iz Europe

Kontaktirali smo njegovog agenta Andyja Baru, koji je objasnio zašto Kovač na kraju nije preuzeo vođenje kluba iz Dubaija: "Istina je da smo bili u Dubaiju i da smo imali tu ponudu. Prema mojim saznanjima, to je sigurno najveća ponuda jednom treneru u povijesti Ujedinjenih Arapskih Emirata. Financijski uvjeti su bili fenomenalni.

Niko je dugo razmišljao, bio je na granici bi li ili ne bi prihvatio tu ponudu, ali na kraju su on i njegova ekipa koja ga prati, na čelu s bratom Robertom, procijenili da ih ipak vuče da naprave još neki rezultat u Europi. U trenutku kad smo mislili da će taj posao sigurno biti završen, Niko je odlučio da bi ipak pričekao nešto u Europi.

Smatram to korektnim i normalnim jer mi nismo ljudima iz kluba obećali ništa osim da ćemo doći na razgovor, što smo i obavili. Na kraju je presudila Nikina profesionalna želja da nastavi raditi u Europi, pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati i hoće li možda kroz nekoliko godina ipak završiti na Bliskom istoku, u nogometu se nikad ne zna. On je sada odlučio preuzeti rizik i čekati zadovoljavajuću ponudu iz Europe."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.