Kovač uoči utakmice karijere: Nisam mogao spavati zbog nekih stvari

Foto: EPA-EFE

NIKO KOVAČ sutra ima utakmicu istine protiv Borussije Dortmund. Njegov Bayern od 18 i 30 dočekuje lidera Bundeslige - Žuti Bavarcima bježe dva boda poslije 27 kola i pobjeda se bivšem hrvatskom izborniku nameće kao imperativ.

U srijedu je pak aktualni njemački prvak imao muke protiv šestoplasiranog drugoligaša Heidenheima u četvrtfinalu kupa. Bayern je pobijedio 5:4, zabili su četiri gola s igračem manje u ludoj utakmici.

Kovaču je to samo stvorilo dodatne glavobolje.

"Probudio sam se nekoliko puta tijekom noći i razmišljao o toj utakmici, nisam mogao spavati. Ako zabijemo samo jedan gol, znači da nemamo rješenje za napad, ali ako moramo dati pet to govori da nemamo rješenje za obranu. Napad je teži, to je umjetnost, obrana je rad, ali morate se boriti i braniti kao tim. To ponekad nije dobro funkcioniralo. Čak i da ste umjetnik, morate se braniti", ispričao je Niko u najavi Der Klassikera.

Borussia je ove sezone dobila Bayern u Dortmundu. Vrijeme je za revanš.

"Prva utakmica u Dortmundu bila je sjajna, ali ovaj put moramo donijeti ne jednu, nego obje polovice igre na teren. Primili smo 43 gola u 40 natjecateljskih utakmica. Previše. Francuzi su postali svjetski prvaci jer su se dobro branili. Međutim, kad bih za svaku pogrešku nekog izbacio iz početne postave, ne znam bih li imao od koga sastaviti jedanaestoricu. Tko napravi manje pogrešaka, pobijedit će. Dat ćemo svi u klubu sve od sebe", smatra Kovač.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.