"Kovačić je dobio veliku čast. Broj koji City čuva za velikane i ikone"

Foto: Manchester City

MATEO KOVAČIĆ (29) je nakon pet godina u Chelseaju uz odštetu od 30 milijuna eura prešao u Manchester City. Pep Guardiola jako cijeni hrvatskog veznjaka, ali to je samo jedna čast koja mu je ukazana u najboljem klubu na svijetu. Daily Mirror ističe: "Bivša zvijezda Chelseaja u Cityju je dobila ikonski broj. Osmicu, koju je naslijedio od legende i kapetana Ilkaya Gündogana."

Gündogan (32) je nakon sedam godina napustio klub s kojim je osvojio pet engleskih naslova, dva FA kupa, četiri Liga kupa i Ligu prvaka i za koji je odigrao 304 utakmice, postigao 60 i namjestio 40 golova. Gündogan je to napravio nakon što je briljirao u završnici sezone u kojoj je City uzeo trostruku krunu.

Pep jednu omiljenu osmicu mijenja drugom

Tome je doprinio s 51 nastupom, 11 golova i 7 asistencija. U City je došao 2016. iz Borussije Dortmund uz odštetu od 27 milijuna eura, a odlazi kao slobodan igrač po isteku ugovora. Gündogan je Guardiolin miljenik i menadžer ga je jako želio zadržati. No, usprkos tome, kapetan Cityja odabrao je Barcelonu. Zato se Pep utješio hrvatskim lieblingom, kojem je dao broj nezaboravnog prethodnika.

Navijači Cityja također ističu da je Kovačić dobio broj koji je u njihovom klubu rezerviran za legende kluba - nosili su ga Gündogan, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips te ikone Premiershipa i engleskog nogometa kao što su Joey Barton i Robbie Fowler. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.