Kovačić: Volio bih da mi je netko ranije rekao sve što mi Guardiola sad govori

Foto: Profimedia

MATEO KOVAČIĆ preselio je u srpnju iz Chelseaja u Manchester City u transferu koji je bio vrijedan 29.1 milijun eura (prema Transfermarktu). Pep Guardiola dosad mu je dao priliku u 14 utakmica, a koristio ga je prosječno 68 minuta u njima. Jedino za čime hrvatski veznjak sad žali, piše Daily Mirror, jest to što se nije stavio pod Guardiolinu komandu ranije kako bi više igrao za trenera kojeg mnogi smatraju najboljim na svijetu.

"Nevjerojatno je, ali i teško jer učim puno novih stvari, a volio bih da sam ih naučio ranije u karijeri. Nikad nije kasno za učenje, a ja sam sretan što učim od njega. Volio bih da mi je netko to sve ranije rekao. Uživam u tome, iako mi je na početku bilo teško shvatiti što točno želi", rekao je Kovačić i dodao:

"Ja volim puno trčati po terenu, ali rekao mi je da se smirim i da to ne radim toliko. Zbog toga sam istovremeno ostao u čudu i bilo mi je drago."

Nahvalio Gvardiola

Kovačić se osvrnuo i na Joška Gvardiola za kojeg je imao samo riječi hvale.

"Mislim da on može dominirati europskim nogometom, a stopere, posebice u Hrvatskoj, podići na višu razinu. On ima nešto posebno. Kako samo dolazi u sredinu terena, a još i igra lijevom nogom. Takvi igrači su nešto posebno", nahvalio je Kovačić klupskog i reprezentativnog suigrača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.