Kraj jedne ogromne karijere? Marca: Iniesta najavljuje odlazak u mirovinu

ANDRES INIESTA, jedan od najboljih veznjaka svih vremena, objavio je na društvenim mrežama video koji španjolska Marca tumači kao najavu kraja velike karijere. "Iniesta će 8. listopada okupiti novinare na eventu na kojem će, po svemu sudeći, reći svijetu da se u dobi od 40 godina ostavlja nogometa", piše Marca. 

Napravit će to sljedećeg utorka u Barceloni, gradu u kojem je doživio najljepše nogometne trenutke, na dan u mjesecu koji odgovara broju na dresu koji je nosio u teško ponovljivoj karijeri. Iniesta je trenutačno igrač Emiratesa, kojem se priključio prošle godine, a čini se da sad zauvijek odlazi iz nogometa.

Legenda i ikona Barce

Prošle godine u srpnju, nakon pet godina, napustio je japanski klub Vissel Kobe. Iako je i s njim osvajao trofeje, jasno je da će ostati upamćen kao ikona Barcelone i legenda španjolske reprezentacije.

S Barcelonom je osvojio devet španjolskih prvenstava, četiri naslova Lige prvaka i ukupno 29 trofeja. Sa španjolskom reprezentacijom bio je prvi na Svjetskom prvenstvu 2010. i dva uzastopna europska prvenstva 2008. i 2012. godine.

Iniestina karijera:

Španjolska: 131 utakmica, 14 golova, 30 asistencija
Barcelona: 674 utakmice, 57 golova, 135 asistencija
Vissel Kobe: 134 utakmice, 26 golova, 25 asistencija, 
Emirates: 23 utakmice, 5 golova, 1 asistencija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.