"Zašto uvijek ja?" Marko Tomas vraća se u Zagreb!

"U OVIM trenucima Tomas se vozi za Vilnius, odakle leti za Zagreb", loše vijesti iz Litve javio je Boris Jakimenko, tajnik HKS-a.

Magnetska rezonanca još se sinoć pokazala rupturu zadnje lože lijeve noge, drugim riječima, Marko Tomas propušta još jedan Eurobasket.

Vranković ga je štedio, posebno na otvaranju s Fincima, ali uzalud. Ako netko nema sreće, onda je to Tomas.

"Zašto ja?", moglo mu se pročitati s usana dok je šepajući izlazio s parketa.

Šest minuta do kraja mučenja s Makedoncima, pao je u prodoru između dva igrača, a bolna grimasa na licu sugerirala je ono najgore. I bez pregleda, Tomas je znao da je pukla zadnja loža. Ima iskustva, ista stvar dogodila mu se uoči Eurobasketa u Poljskoj. Nije mogao, umjesto njega, uletio je Mario Stojić. Propustio je također i dio priprema za Litvu nakon popravka stopala. Taman se oporavio, kad opet - kvrc....

"Nisam spavao cijelu noć, što zbog bolova, što zbog bijesa", kaže Marko.

Vikao je ispred tribine Alytus Arene, bacao vrećice s ledom, a liječnici ga nisu uspjeli smiriti. Utakmicu je do kraja odgledao sam. Kasnije je otišao na snimanje koje je pokazalo rupturu.

Vranković je vjerojatno posijedio. Vjeruje li da u rukama ima momčad, koja može pokazati snagu u ovakvim trenucima, skupiti se i crpiti motiv? Poraz od Makedonije i gubitak igrača koji je uz Roka Ukića, bio glavi kotačić ekipe, trebali bi pretvoriti u pozitivan inat. Imaju li čvrstoće za to? Ono što smo vidjeli protiv Finske i Makedonije, bilo je sve, samo ne čvrsto i suvislo.

Činjenica da smo u Litvu krenuli bez Ukića, već je arhivirana. Danas naši imaju slobodan dan, i morat će arhivirati i Tomasa. Sada je jasno koliko bi izborniku značio roster od 14 igrača, a ne 12 koliko dopušta FIBA, i to na Eurobasketu s nikad više ekipa i utakmica.

Vranković je na potezu. Valjda će biti bolji od poteza koji smo izveli jučer u posljednjem napadu...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.