Kraj sapunice sa Srbijom. Tadić se ispričao suigračima i Piksiju

Foto: EPA

ENGLESKA je pobijedila Srbiju 1:0 u prvoj utakmici skupine C Europskog prvenstva. Gol za pobjedu postigao je Jude Bellingham u 13. minuti. Premda je Engleska ušla u susret kao velik favorit, osim pogotka koji je zabila u ranoj fazi i grede Kanea u 77. minuti, ništa od nje nismo vidjeli. Srpski izbornik Dragan Stojković Piksi iznenadio je odlukom da izostavi kapetana Dušana Tadića, koji je u igru ušao nakon sat vremena.

Uslijedila je afera u kojoj je Tadić najprije prozvao izbornika, a Piksi mu nije ostao dužan i odmah mu je odgovorio. Neki srpski mediji su špekulirali da ga je izbornik otpisao nakon što nije viđen na treningu, ali srpski savez oglasio se priopćenjem u kojem ističe da se Tadić ispričao pren, a prenosimo ga u cijelosti.

Tadić se ispričao suigračima

"U hotelu Maximilian u Augsburgu, gdje boravi reprezentacija Srbije tijekom Europskog prvenstva u Njemačkoj, održan je sastanak stručnog stožera prve momčadi, na čelu s izbornikom Draganom Stojkovićem, i reprezentativaca Srbije.

Bilo je govora o predstojećim obavezama, a između ostalog kapetan reprezentacije Dušan Tadić je iskoristio priliku da se zbog nepromišljenih izjava poslije utakmice s Engleskom ispriča izborniku Stojkoviću i suigračima.

Reprezentacija Srbije prema planu i programu nastavlja s pripremama za drugu utakmicu na Europskom prvenstvu. Sutra oko podneva odlazi u Munchen gdje su predviđene medijske aktivnosti, kao i službeni trening", piše FSS (Fudbalski savez Srbije).

Što se dogodilo?

"Pričao sam s misterom naravno, imamo dobru komunikaciju. Teško sam to prihvatio jer se igra protiv Engleske. Kapetan sam, lider sam. Mislim da sam najbolji igrač ove momčadi, bez lažne skromnosti. Naravno da mislim da sam trebao početi. Poštujem odluku izbornika. Mogao bih puno više napraviti da sam igrao 90 minuta.

Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću igrati. Naravno, volio bih igrati 90, ali poštujem odluku", rekao je Tadić, inače nogometaš Fenerbahčea nakon poraza od Engleske u prvoj utakmici turnira.

Poslije poraza Tadić je izjavio da je on najbolji igrač Srbije i da je trebao započeti susret, a Piksi je rekao da nikako nije dobro to što je Tadić rekao. Srpski kapetan imao je još jednu izjavu na tu temu: "Ja sam najspremniji igrač u ovoj momčadi, to sam rekao i njemu."

VIDEO: Arena Sport

Uskoro je uslijedio i novi odgovor Tadića, koji je poručio: "Rekao sam, teško mi je bilo gledati jer je bilo dosta situacija koje su bile kao stvorene za mene. Primio sam deset lopti, mogao sam 100. Moramo poštovati odluke. Ne moramo se slagati, ali moramo ih poštovati."

Srpski mediji nakon svega javljaju da je Tadić možda otpisan za cijelo Europsko prvenstvo. Naime, na prvom treningu nakon susreta sudjelovali su svi osim igrača koji su započeli utakmicu. Zanimljivo, jedini igrač kojeg nije bilo na treningu je Tadić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.