Kraj za senzaciju US Opena. Izbacio Đokovića i odmah zatim izgubio

Foto: Profimedia

ALEKSEJ POPIRIN (25 godina, 28. na ATP ljestvici) senzacionalno je izbacio Novaka Đokovića u trećem kolu US Opena, ali je odmah potom ispao u osmini finala od Francesa Tiafoea (26, 20.). Amerikanac je pobijedio Australca ruskog porijekla 6:4, 7:6(3), 2:6, 6:3.

Očekivalo se da Popirin nakon slavlja protiv Đokovića pobijedi i domaćeg tenisača, ali nakon više od tri sata borbe slavio je Tiafoe. Čini se da je meč prelomljen u drugom setu. Tada je Tiafoe na servisu Popirina spasio tri set-lopte zaredom, vratio se u igru te u tie breaku uzeo set za 2:0. Popirin se doduše vratio u trećem setu, koji je i dobio, ali je Tiafoe veliku prednost iskoristio u četvrtom setu. 

Popirin uklanjanjem Đokovića otvorio Tiafoeu put prema još jednoj završnici

Tiafoe je tako već petu godinu zaredom otišao do osmine finala i dalje na US Openu. Prije dvije godine je igrao polufinale, a prošle četvrtfinale, tako da mu je Popirin uklanjanjem Đokovića opet otvorio put prema završnici.

U četvrtfinalu će igrati protiv Grigora Dimitrova koji je u pet setova pobijedio Andreja Rubljova. Tiafoe se pobjedom nad Popirinom vratio u Top 20. Popirin mu neće biti daleko jer bi od idućeg ponedjeljka mogao biti 23. tenisač svijeta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.