Kristijan Lovrić u Turskoj dočekan uz srpski narodnjački hit

Screenshot: Instagram

KRISTIJAN LOVRIĆ (28) postao je igrač Amedspora, turskog drugoligaša. Amedspor je od ove sezone turski drugoligaš i u dosadašnja četiri kola ima pet bodova. U klubu su neka poznata imena poput Nicolasa N'Kouloua (bivši igrač Marseillea i Lyona), Adame Traorea (igrao za Monaco i Lille) i Maxa Gradela (bio je u Leedsu i Leicesteru). Klub vodi bivši turski izbornik Ersun Yanal (62).

Lovrića su u novoj sredini dočekali dobro raspoloženi navijači, a fotografije s nekima od njih Lovrić je podijelio na svom službenom Instagram profilu. Turci su uz njih priložili narodnjački hit srpske pjevačice Nade Topčagić Jutro je iz 1990. godine. Ova pjesma odavno je hit i u Turskoj, a globalnu popularnost stekla je jer su se uz nju zabavljali Zlatan Ibrahimović i Luka Dončić.

Lovrić je nedavno raskinuo ugovor s Osijekom. Neko je vrijeme bio u nemilosti klupske uprave, a koncem prošle sezone igrao je jako malo, što je bio najbolji dokaz da u klubu ne računaju na njega. Kad je u veljači 2022. iz Gorice stigao u Osijek za 1.7 milijuna eura, Lovrić je postao drugi najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba.

Najbolji nogomet igrao je u Gorici

Samo je Ramon Mierez plaćen više - 2.5 milijuna eura. Ipak, Lovrić nije ispunio očekivanja navijača i struke. U 64 nastupa za slavonski klub postigao je 11 i asistirao za jednako toliko pogodaka. Osijek ga je prošlog ljeta htio poslati na posudbu, a na zimu su se za njega raspitivali predstavnici ruskog Sočija, koji su došli i na pripreme u Novigrad kako bi ga vidjeli, no službena ponuda nije stigla. 

Prethodno je Lovrić nosio dres Gorice. U 120 nastupa za klub iz Turopolja zabio je 54 gola, a asistirao je za 28. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru upisao je jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.