Kultni i zaboravljeni hrvatski stadion danas je domaćin kup-spektakla

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

NK SLAVONIJA iz Požege od 17 sati dočekuje Osijek u Velikoj u utakmici osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa. Slavonija je trenutno petoplasirana momčad 3. HNL Istok, a svoje utakmice ne može igrati na vlastitom stadionu jer su radovi u tijeku. Stoga je domaćin na kultnom HNL stadionu.

U Veliku nakon dugo vremena stiže SHNL velikan

ŠRC Velika svojevremeno je bio jedan od najmodernijih stadiona u Hrvatskoj. Na njemu je igrao NK Kamen Ingrad iz Velike, koji je pod vladavinom Vlade Zeca bio hit domaćeg nogometa. Kamen Ingrad je 2002. igrao u Kupu UEFA-e te ispao od tada moćnog njemačkog bundesligaša Schalkea. 

Stadion Kamena izgrađen je prije 22 godine i ispunjavao je sve kriterije UEFA-e. Danas je u zapuštenom stanju. Kamen Ingrad je od 2009. ponovno aktualan, ali pod imenom NK Papuk Velika. Klub se natječe u MŽNL Slavonski Brod - Požega, a svoje utakmice igra na stadionu na kojem su nekada padali hrvatski velikani.

Osijek pisao o stadionu u Velikoj

"Posljednji puta NK Osijek je na stadionu SRC Velika igrao u ljeto 2008. godine. Nije to tada bila utakmica protiv nekadašnjeg prvoligaša iz Zlatne doline, momčadi Kamen Ingrada, nego prvenstveni dvoboj HNL-a s Croatijom Sesvete koji je završen bez pobjednika 1:1

Naime, Sesvećani tada nisu imali licencu za igranje na svom terenu pa su te sezone domaćini bili u Velikoj… Uvod je ovo u najavi ogleda osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između požeške Slavonije i Bijelo-plavih. Požežani renoviraju svoj travnjak i dio objekta uz njega, tako da su morali potražiti alternativnu lokaciju za domaćinstvo, a teren na kojem, inače, igra NK Papuk nekako je i zbog blizine i ispunjavanja svih kriterija bio logično i razumno rješenje", stoji na web-stranici NK Osijeka.

Trener Osijeka najavio rotacije u sastavu

Osijek je danas veliki favorit. Petoplasirana momčad SuperSport HNL-a stiže u Veliku po četvrtfinale natjecanja. Osijekov trener Federico Coppitelli uoči utakmice je rekao: "Kup je natjecanje koje nam puno znači. Gladni smo nove pobjede i naravno da želimo ići dalje. Trebamo nastaviti dobar trend i odigrati kvalitetnu utakmicu.

Bit će to ozbiljna zadaća za nas, naravno da ćemo promijeniti neke igrače, ali ne previše, iako imamo puno ozlijeđenih. Mislim da ću uvesti neke igrače koje nismo imali na dispoziciji u Šibeniku, kao što je recimo Mikolčić koji je tamo bio na klupi, ali nije mogao nastupiti.

Također, Cvijanović bi ovaj puta također mogao zaigrati. Ovo je trenutak za pojedince koji su do sada manje igrali da pokažu svoje kvalitete jer u ovom razdoblju, sve do utakmice s Rijekom, trebamo sve raspoložive igrače iz rostera."

Očekuje se dobra posjećenost jer nakon dugo vremena u Veliku stiže netko iz vrha elite hrvatskog nogometa. Utakmicu možete gledati na kanalu MaxSport 1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.