Lahm: Olmo u sebi nosi jedan element - izgradio se u Hrvatskoj, a igra u Njemačkoj

Foto: EPA, Profimedia

ŠPANJOLSKA i Engleska u 21 sat na Olimpijskom stadionu u Berlinu igraju finale Europskog prvenstva. Reprezentacije pod vodstvom izbornika Luisa de la Fuentea i Garetha Southgatea nisu doživjele poraz na turniru. Španjolska je u skupini B pobijedila Hrvatsku, Italiju i Albaniju te izbacila Gruziju, Njemačku i Francusku u nokaut-fazi, dok je Engleska u skupini C remizirala s Danskom i Slovenijom, pobijedila Srbiju, pa u doigravanju savladala Slovačku, Švicarsku i Nizozemsku. 

Brojni mediji i analitičari smatraju Španjolsku najboljom reprezentacijom turnira, a Danija Olma (26) možda i njezinim najboljim igračem. Iako je protiv Hrvatske igrao 31 minutu, a protiv Gruzije 38 minuta, dok protiv Italije nije ni nastupio, uspio je sakupiti tri pogotka i dvije asistencije te se s još petoricom nogometaša bori za titulu najboljeg strijelca Eura.

Zabio je Gruziji (4:1), poentirao i asistirao u velikom slavlju nad Njemačkom (2:1) te zatresao mrežu i protiv Francuske (2:1). Napravi li nešto i u finalu protiv Engleza, mogao bi biti proglašen najboljim igračem Eura.

Lahm: Olmo je trenirao u Hrvatskoj

Zanimljivo, bivši kapetan Njemačke i Bayerna Philipp Lahm (40) uoči početka natjecanja prognozirao je da će upravo Olmo biti najbolji igrač. Nekadašnji bočni branič, koji je pod Pepom Guardiolom igrao i u sredini veznog reda, uoči finala u intervjuu za Bild govorio je o Olmu.

Na pitanje što ga fascinira kod španjolskog ofenzivca, Lahm je odgovorio: "Sviđa mi se kao igrač, kako se kreće i završava akcije. Riječ je o španjolskom igraču koji u sebi nosi jedan element: među ostalim, izgradio se u Hrvatskoj, a sada igra u Njemačkoj. Baš ga uživam gledati."

Podsjetimo, Olmo je nogometnu karijeru započeo u slavnoj Barceloninoj akademiji, da bi sa 16 godina došao u Dinamo. U zagrebačkom klubu proveo je šest godina, odigrao 124 utakmice, zabio 34 gola, osvojio osam trofeja i postao miljenik navijača. RB Leipzig ga je platio 29 milijuna eura, a on i četiri godine nakon odlaska iz Dinama često govori koliko mu je Hrvatska draga. Priču o Olmovu putu do statusa zvijezde objavili smo OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.