Lakersi imaju novog trenera. Nikad nije vodio košarkašku momčad

Foto: Profimedia

NEKADAŠNJI NBA košarkaš J.J. Redick novi je trener Los Angeles Lakersa, javlja pouzdani ESPN-ov insajder Adrian Wojnarowski. Reddick je potpisao ugovor na četiri godine. Bit će mu to prvi angažman kao glavnom treneru u NBA ligi. Generalni menadžer Lakersa Rob Pelinka navodno je uzeo Redicka jer cijeni njegovu sposobnost da se poveže s igračima.

Smatra da ga mora okružiti elitnim, iskusnim pomoćnicima kako bi mu olakšao privikavanje na novi posao. Nije mu odmoglo ni što je u dobrom odnosu s LeBronom Jamesom, najboljim igračem Lakersa, koji se dvoumi hoće li ostati u Los Angelesu i sljedeće sezone.

Reddick je bio sjajan sveučilišni igrač

Reddick na klupi Lakersa nasljeđuje Devina Hama, koji je ispao u prvom krugu doigravanja od Denvera. Proslavit će 24. lipnja 40. rođendan. Tijekom igračke karijere Reddick je bio sjajan šuter, u NBA ligi je proveo 14 sezona.

Bio je izvanredan igrač na Sveučilištu Duke, na kojem drži brojne rekorde i na kojem je dobio brojne individualne nagrade. Nakon profesionalne karijere postao je stručni sukomentator, a snimao je i svoj podcast.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.