Lani se krio u bunkeru sa suprugom, sad vodi U-21 Ukrajinu u polufinale Eura

Foto: Profimedia, Twitter

UKRAJINSKA U-21 reprezentacija je sinoć s 3:1 senzacionalno pobijedila Francusku i izborila je polufinale EP-a, a najbolji igrač utakmice bio je Giorgij Sudakov. Nakon što je Francuska u 19. minuti golom Cherkija došla u vodstvo, Sudakov u 32. i 44. minuti donosi preokret svojoj momčadi, a konačnih 3:1 postavio je Bondarenko u 86. minuti. S tri pogotka Sudakov je trenutno najbolji strijelac Eura, a iza njegovog imena krije se filmska priča iz 2022. godine.

Odmah nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, Sudakov i supruga bili su prisiljeni živjeti u bunkeru, no uspio je nadvladati sve poteškoće.

"Sudakov je najtalentiraniji igrač kojeg sam ikada trenirao, seniorski reprezentativac Ukrajine koji je nedavno potpisao ugovor sa Šahtarom do 2026. godine. To je fantastična osoba koja čeka da postane otac sa svojom suprugom. Ostvarenje snova prekinuo je besmisleni rat zbog kojeg je bio u bunkeru.

Plačem i molim se za ovaj par i sve mlade igrače i prijatelje koji su me usrećili tijekom dvije godine koliko sam tu radio. Srce mi je stegnuto", napisao je Fernando Valente, trener rezervnog sastava Šahtara iz Donjecka, na društvenim mrežama uz tužnu fotografiju mladog para. Dalje je nastavio:

"Sudakov je momak s nevjerojatnim potencijalom, mogao bi igrati za Barcelonu ili City. On je najbolji igrač kojeg sam ikada trenirao i imamo odlične odnose. Imam fotografiju njega i njegove trudne supruge. Bili su toliko sretni, a prije nekoliko dana poslao mi je fotografiju iz bunkera. Kada god pogledam te slike, izazovu mi suze."

Sudakov je za prvu momčad Šahtara debitirao u sezoni 2020./2021, a do sada je skupio 67 nastupa i postigao je 10 pogodaka uz 12 upisanih asistencija. Njegova vrijednost prema Transfermarktu je 11 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.