Lea Vukoja osvojila broncu na turniru Svjetske karate lige

Foto: EPA

LEA VUKOJA osvojila je brončano odličje u kategoriji do 68 kg na turniru Svjetske karate lige, Serije A u portugalskom gradu Matosinhosu. Vukoja je na startu poluteške kategorije izgubila prvi susret od Sare Krivdove (2:4), ali je nakon ulaska Slovakinje u finale, hrvatska predstavnica dobila novu šansu u repesažu koju je iskoristila na najbolji način.

Uvjerljivo je pobijedila u sva četiri repesažna dvoboja. Svladala je Brazilku Anne Giulie Soares (8:4), Švicarku Sare Deuble (6:0) i Francuskinju Natanele Flamand (8:0), a u posljednjem meču za broncu Vukoja je pobijedila Iranku Mobinu Kavyanicherati (9:3). 

"Nakon svjetske ekipne bronce u Budimpešti, ovo je jako lijepi završetak natjecateljske godine", izjavila je Vukoja.

Battaia nadomak medalje

Nadomak medalji ostala je Lucia Battaia u kategoriji do 61 kg, jer joj je samo jedna pobjeda u repesažu nedostajala za ulazak u borbu za broncu. Pobijedila je Talijanku Auroru Ricci (5:0), Engleskinju Jasmine Pomeroy (3:0) pa izgubila od kasnije finalistice Nizozemke Ashley Kakiay (0:9).

U repesažu Battaia je slavila protiv Srpkinje Mine Trikoš (2:0), ali je u pretposljednjoj borbi do bronce minimalno izgubila od Španjolke Olaye Anquod Enkhaili (2:3). 

Štimac stigao do četvrtfinala

Stjepan Štimac stigao je do četvrtfinala kategorije do 75 kg u kojoj je drugi nastup bio završan za Leona Tomljanovića. Ante Mrvičić je u kategoriji do 84 kg ostvario dvije pobjede, a onda ga je minimalno porazio (2-3) Ukrajinac Maksim Buhaiov.

Boran Berak je poražen u drugom kolu kategorije do 67 kg, a Karlo Raguž je izgubio u prvom nastupu, baš kao i Ivana  Galić (do 61 kg).

U katama je Dino Huić ostvario plasman u treći stupanj natjecanja, osvojivši na toj razini 6. mjesto u skupini s ocjenom 39.4. Prije toga bio je dva puta 4. s ocjenama 38.9 i 39.9. Mark Fileš je u prvom kolu završio na diobi 6. mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini (33.9), a Ivan Žeinski bio je osmi (36.8).

Hrvatska selekcija u ekipnim katama (Fileš, Huić, Žeinski) u startnoj kvalifikacijskoj skupini bila je peta (37.1).

U Portugalu je nastupilo tisuću natjecatelja iz 71 zemlje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.