MICHAEL JORDAN

Otkriveno kad i zašto je Jordan točno odobrio snimanje filma o sebi

Foto: Getty Images

PROTEKLOG je vikenda započelo prikazivanje dugoočekivanog dokumentarca "Posljednji ples" u deset jednosatnih dijelova, koji govori o posljednjoj šampionskoj sezoni Michaela Jordana i Chicago Bullsa.

Jordan se dugo nećkao hoće li odobriti snimanje filma i korištenje nikad prikazanih snimki jer se bojao da će ga ljudi percipirati kao groznu osobu i suigrača.

Producent dokumentarca Mike Tollin u razgovoru za ESPN otkrio je kad je Jordan ipak odlučio blagosloviti projekt i što je točno bio okidač.

Radilo se o danima nakon NBA finala 2016., u kojem je LeBron James odveo Cleveland Cavalierse do preokreta protiv Golden State Warriorsa, koji su te sezone srušili rekord Bullsa i ostvarili čak 73 pobjede uz samo devet poraza u regularnom dijelu sezone.

Tollin je rekao da ga je Jordan nazvao na dan kad su LeBron i Cavsi održavali šampionsku paradu kroz Cleveland.

Bila je to sezona u kojoj je LeBron osvojio svoj treći naslov i povećao si šanse da karijeru završi kao najbolji igrač svih vremena, što je dvadesetak godina bio epitet koji se vezao isključivo uz Jordana. S druge strane, Warriorsi su te sezone istaknuli kandidaturu za najveću momčad svih vremena, što su dotad bespogovorno bili Jordanovi Bullsi.

"Jordan je bio spreman ispričati svoju priču odmah nakon što su se drugi igrač (James) i druga momčad (Warriorsi) opasno približili stavljanju pod upitnik njihova naslijeđa kao najboljeg igrača i najbolje momčadi svih vremena", piše ESPN.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.