NBA

LeBron ruši rekorde s 34 godine i dokazuje da je i dalje jedan od najboljih

Foto: Getty Images / Guliver Images

LEBRON JAMES prošle sezone je tek drugi put u karijeri (prvi put od rookie godine) propustio doigravanje u NBA ligi pa su polako počela pitanja jesu li godine počele sustizati jednog od najvećih košarkaša u povijesti.

Nakon prvih sedam utakmica u novoj sezoni, LeBron je fenomenalnim igrama odgovorio kritičarima. Sinoć je ostvario treći triple-double zaredom u pobjedi protiv Chicago Bullsa 118:112. Utakmicu je završio s 30 poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Tako je postao najstariji igrač u povijesti lige koji je tri utakmice zaredom imao triple-double. Prije njega tu čast je imao Jason Kidd s 34 godine i 291 danom, dok je LeBron isto uspio s 34 godine i 310 dana. Postao je i prvi igrač Lakersa u 32 godine koji je tri utakmice u nizu imao takav učinak. Zadnji Laker koji je to napravio bio je Magic Johnson 1987.

James je i na Twitteru ukazao pažnju na ovaj podatak svojim kritičarima.

Uz to, u posljednja tri susreta LeBron je upisao 90 poena, 33 skokova i 40 asistencija. Jedini u posljednjih 50 godina koji je upisao najmanje 90 poena, 30 skokova i 40 asista u tri utakmice zaredom je bio Russell Westbrook 2017.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.