Leclerc najbrži u Austinu, Verstappen povećao prednost u ukupnom poretku

Foto: EPA

MONEGAŽANIN Charles Leclerc u Ferrariju pobjednik je Velike nagrade SAD u Austinu, 19. utrke svjetskog prvenstva formule 1. Sjajnu večer za Ferrari upotpunio je i Španjolac Carlos Sainz osvojivši drugo mjesto, dok je aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu bio treći. Nizozemac je bio četvrti na stazi kada je prošao kroz cilj, ali je Britanac Lando Norris (McLaren) dobio pet sekundi kazne, pa su zamijenili mjesta u rezultatima utrke.

Bila je to Leclercova osma pobjeda u karijeri, treća ove sezone i druga dvostruka pobjeda Ferrarija u 2024. godini. "Napravili smo sjajan posao, jako sam sretan. Nije bio lagan vikend, mučio sam se s automobilom. Međutim, danas u utrci osjećaj je bio bolji. Tempo bolida je bio stvarno, stvarno dobar", rekao je pobjednik. Leclerc je na koncu imao 8.5 sekundi prednosti ispred Sainza, dok je Verstappen imao skoro 20 sekundi minusa.

"Prije svega čestitke cijeloj momčadi koja nas je ubacila u borbu za konstruktorski naslov. Znao sam da će se veliki dio utrke odlučiti na početku, bila je to dobra utrka. Uživam u utrkama, možemo jednostavno krenuti u napad i samo gurati i pretjecati, što je jednostavno zabavno", poručio je Španjolac.

Verstappen je za vikend pobijedio u sprint utrci u SAD-u, slavivši ispred Sainza i Norrisa. Nizozemac je tako osvojio sve sprinterske utrke ove sezone, a ukupno 11 u karijeri, od 16 sprinterskih utrka u cijeloj povijesti F1.

Iduća stanica je Meksiko

Nizozemac je u SAD stigao sa 52 boda prednosti, nakon sprinta je povećao prednost na 54 boda ispred najbližeg pratitelja Norrisa, a nakon današnje utrke u kojoj je osvojio 15, a Norris 12 bodova, ima 57 bodova više od prvog pratitelja.

"Za mene je to bila teška utrka. Bila je to teška borba, pokušao sam sve što sam mogao da zadržim (Norrisa) iza sebe. Na kraju je postolje sjajan rezultat", poručio je. Verstappen vodi sa 354 boda, Norris ima 297 bodova, dok je treći Leclerc sa 275 bodova, a do kraja sezone još je pet utrka.

U poretku konstruktora vodi Mclaren sa 544 bodova, Red Bull je drugi sa 504, dok treću poziciju drži Ferrari sa 496 bodova. Sljedeća stanica bit će Velika nagrada Meksika u Ciudad de Mexicu za tjedan dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.