Ledena dvorana u Sisku je neosvojiva. Pao je i talijanski Merano

Foto: HINA

KHL SISAK pobijedio je u subotu na svom ledu talijansku ekipu Merano rezultatom 4:2 i zadržao četvrto mjesto u Alpskoj hokejaškoj ligi. Bila je to tvrda i dinamična utakmica lišena ljepote i atrakcija u kojoj je klub sa sjevera Italije imao napadačku dominaciju, ali se Sisak znalački branio predvođen sjajnim golmanom Vilimom Rosandićem koji je zaustavio čak 49 udaraca protivničkih igrača.

Poveli su gosti u situaciji s igračem više golom Skatea Skaldea. Merano nastavlja sa silovitim napadima pucajući sa svih strana, ali Sisak odolijeva i pred sam kraj prve trećine zabija Bruno Idžan za 1:1. S tim se rezultatom otišlo na prvi odmor. U drugom periodu, odmah na početku, zabija mlađi brat Vito Idžan i dovodi Sisak u vodstvo. Uslijedila je mukotrpna bitka u kojoj ni jedna momčad ne uspijeva poentirati.

Tribine su bile solidno ispunjene

Slična priča nastavila se i u posljednjoj trećini sve do 48. minute kada Vlastimil Dostalek iskorištava situaciju u kojoj je Sisak imao igrača više i zabija za 3:1. Merano se ne predaje i pred kraj utakmice njegovi hokejaši smanjuju na 3:2 dok je Sisak imao igrača manje budući da je Leo Selitaj grijao klupu odrađujući 4-minutnu kaznu.

Triler u samoj završnici ipak izostaje jer Bruno Idžan postiže četvrti pogodak poslavši pak u prazan gol budući da je gostujući trener izvadio vratara i uveo dodatnog igrača pokušavajući izjednačiti. Sisak je subotnjoj utakmici imao čak deset kaznenih isključenja (20 minuta) naspram šest isključenja (12 minuta) talijanskih igrača.

Po običaju, imao je manje udaraca na gol - 27 naspram 51 Meranovih. Pritom je opet do izražaja došla fascinantna efikasnost sisačkih "Vitezova" koji svoje prilike pretvaraju zgoditke u više od 20 posto slučajeva po čemu su uvjerljivo najbolji u ligi. Teškom pobjedom i požrtvovnom igrom u Ledenoj dvorani Zibel pred više od 1500 gledatelja Sisak je sa 17 bodova iz sedam utakmica zadržao četvrto mjesto na tablici.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.