Legenda Barcelone poludjela na klub: "Barca je riskirala, a Nizozemska platila"

Foto: EPA

FRENKIE DE JONG (27), odlični veznjak Nizozemske i Barcelone, neće igrati na Euru zbog ozljede zgloba. To je objavljeno pet dana prije prve utakmice Oranja na EP-u, protiv Poljske.

Otpadanje De Jonga ogroman je hendikep za Nizozemsku. On je ključan i nezamjenjiv. Koliko znači izborniku Ronaldu Koemanu svjedoči i to što ga je bio spreman povesti na Euro čak i pod cijenu toga da propusti prve dvije utakmice skupine, protiv Poljske i Francuske. Točnije, da uzme nekome dragocjeno mjesto u momčadi iako bi možda na kraju mogao igrati samo jednu utakmicu na Euru. Ali, sada je De Jong definitivno otpao, nakon što je na pripremama shvatio da ne može.

Barcelona ga je u zadnja tri mjeseca poslala na teren samo tri puta, ali to ga je dotuklo

De Jong je zglob ozlijedio još početkom ožujka i od tada je odigrao samo tri utakmice. I to najvažnije za Barcelonu, obje protiv PSG-a u četvrtfinalu Lige prvaka i ključni prvenstveni El Clasico protiv Reala. Ipak, završilo je najgore za sve strane. Barcelona je ispala iz Lige prvaka, izgubila derbi i naslov u La Ligi, De Jongu se pogoršala ozljeda i ostao je bez Eura, a Nizozemska bez ključnog igrača.

Zbog toga je Barcelonu napao izbornik Nizozemske i legenda tog kluba. Koeman je kao igrač zaštitni znak Barce koja je 90-ih četiri puta zaredom osvojila La Ligu, a upravo on je golom donio Barceloni prvu Ligu prvaka. Prije tri godine ju je kao trener vodio do Kupa kralja. No, to ga ne priječi da se obruši na klub njegovog života: "Najvažnije je igračevog zdravlje. De Jong ima povijest s ovom ozljedom, a njegov klub je usprkos tome riskirao s njim. Barcelona je dakle s njim riskirala, a sada to plaćamo mi, Nizozemska."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.