Legendarna hrvatska košarkašica Danira Bilić primljena u FIBA-inu Kuću slavnih

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

JEDNA od najboljih hrvatskih sportašica uopće i proslavljena košarkašica Danira Bilić (r. Nakić), na posebnoj ceremoniji u Singapuru primljena je u FIBA Kuću slavnih u klasi 2024. U FIBA Kući slavnih nalaze se i Krešimir Ćosić, Dražen Petrović, Toni Kukoč i Mirko Novosel, a uz Daniru Bilić primljen je i legendarni srpski košarkaš rođen u Hrvatskoj, Peđa Stojaković.

Danira Bilić je svojedobno tri puta zaredom bila proglašena najboljom košarkašicom Europe, a i nakon igračke karijere ostala je u sportu. Osvajačica je srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva u Kuala Lumpuru 1990. godine, dvije srebrne medalje s Europskih prvenstava 1987. i 1991., zlatne medalje sa zagrebačke Univerzijade 1987. godine te brojnih prvenstava i kupova Jugoslavije i Hrvatske.

Dugogodišnja je predsjednica Nacionalnog vijeća za sport, a bila je i zastupnica HDZ-a u Hrvatskom saboru od kraja 2003. do početka 2005. godine. Radi kao ravnateljica Hrvatskog športskog muzeja, a ujedno je i predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku Hrvatskog košarkaškog saveza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.