Legendarni Schumacherov bolid na aukciji. Mogao bi postati najskuplji ikada

Foto: EPA

BOLID koji je vozio legendarni sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 Michael Schumacher naći će se na aukciji. Očekuje se kako će iznos koji će biti plaćen za Ferrari 248 F1 iz 2006. godine nadmašiti vrtoglavu cifru od 10 milijuna eura i tako postati najskuplji ikada.

Schumacher je u tom bolidu ostvario pet pobjeda, a ukupno sedam puta bio na postolju. Krajem 2007. privatni kolekcionar kupio je automobil izravno od Ferrarija, a sada ga je odlučio prodati u besprijekornom stanju. Rekord za sada drži Ferrarijev bolid iz sezone 2001., koji je prodan za 11.4 milijuna dolara.

Više od deset godina je prošlo od Schumacherove nesreće

Prošlo je više od deset godina otkako je Michael Schumacher (55) doživio tešku nesreću na skijanju u Francuskoj. Velikan Formule 1 teško je ozlijeđen, preživio je, ali njegovo stanje nije poznato javnosti. Michaelova supruga Corinna daje šture izjave već godinama i strogo kontrolira tko ga smije vidjeti.

Nakon nesreće bio je u komi šest mjeseci. Liječnici su se borili za njegov život u bolnici u Grenobleu, a dugo je bio u induciranoj komi prije nego što se vratio u obiteljsku kuću u Švicarskoj. Od tada nije viđen u javnosti, o njegovom zdravstvenom stanju zna se vrlo malo, a obitelj čuva njegovu privatnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.