Lena Stojković se plasirala u četvrtfinale Olimpijskih igara

Foto: EPA

LENA STOJKOVIĆ (22) se plasirala u četvrtfinale olimpijskog turnira u taekwondou u kategoriji do 49 kilograma. U osmini finala je slavila protiv Josipe Kafadar, borkinje hrvatskog porijekla koja nastupa za Kanadu gdje je i rođena 2001. godine. Borba je bila završena nakon dvije runde, a naša borkinja je slavila s 2:0.

Prva runda je završila bez bodova, ali je Stojković osvojila rundu jer je bila aktivnija s udarcima koji se ne boduju. U drugoj rundi je bilo razloga za zabrinutost jer je Stojković zaostajala 5:1 u bodovima, ali je brzo došla do preokreta i osvojila ju rezultatom 6:5. Četvrtfinalna borba je na rasporedu u 14:30 sati, a Stojković se bori protiv Ikram Dhahri, predstavnice Tunisa.

Stojković ima pet zlatnih medalja na velikim natjecanjima

Velika su očekivanja od Stojković na olimpijskom turniru. Ona je u kategoriji do 46 kilograma trostruka europska prvakinja i dvostruka svjetska prvakinja. Europsko zlato je osvojila 2021., 2022. i ove godine, a svjetska prvakinja je bila 2022. i 2023. godine. Dvije godine zaredom proglašena je za najbolju sportašicu Hrvatske u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.

Hrvatska je dosad na Olimpijskim igrama osvojila pet medalja u taekwondou, a osvojili su ih Martina Zubčić (bronca 2008.), Sandra Šarić (bronca 2008.), Lucija Zaninović (bronca 2012.), Matea Jelić (zlato 2021.) i Toni Kanaet (bronca 2021.). Stojković je na svjetskoj i europskoj razini dominirala u kategoriji do 46 kg, ali na Igrama je granica tri kilograma viša. Stojković je članica Taekwondo kluba Marjan iz Splita, gdje je i rođena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.