SKIJAŠKI SKOKOVI

Lindvik pobijedio u Bischofshofenu

Foto: EPA

NORVEŽANIN Marius Lindvik pobjednik je natjecanja Svjetskog kupa skijaša skakača održanog u subotu u Bischofshofenu. Do svoje četvrte pobjede u karijeri stigao je skokovima od 133.5 i 139.0 metara, što mu je donijelo 291.7 bodova.

Nakon prve serije Lindvik je bio četvrti, no u drugoj seriji je izveo uvjerljivo najbolji skok te na kraju slavio sa 4.0 boda više od drugoplasiranog sunarodnjaka Halvora Egnera Graneruda (133.5 i 136.0 m), odnosno 6.0 bodova više od trećeg Austrijanca Jana Hoerla (131.5 i 137.5 m).

Pobjednik Novogodišnje turneje, koja je završila dvama natjecanjima upravo u Bischofshofenu u srijedu i četvrtak, Japanac Ryoyu Kobayashi, u subotu je zauzeo četvrto mjesto s 282.3 bodova (135.0 i 133.5 m), dok je vodeći nakon prve serije, Austrijanac Philipp Aschenwald, pao na kraju na peto mjesto s 280.8 bodova (139.0 i 131.5 m).

Kobayashi je zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa s 891 bodom, drugi Nijemac Karl Geiger ima 817, a treći Granerud 693.

REZULTATI:
1. Marius Lindvik (Nor)          291.7 (133.5/139.0 m)

2. Halvor Egner Granerud (Nor)   287.7 (133.5/136.0)
3. Jan Hoerl (Aut)               285.7 (131.5/137.5)
4. Ryoyu Kobayashi (Jap)         282.3 (135.0/133.5)
5. Philipp Aschenwald (Aut)      280.8 (139.0/131.5)
6. Daniel Huber (Aut)            279.5 (133.0/135.0)
7. Piotr Žyla (Polj)             278.8 (137.0/132.5)
8. Karl Geiger (Njem)            275.1 (132.0/132.0)
9. Yukiya Sato (Jap)             271.1 (132.0/131.5)
10. Daniel Tschofenig (Aut)      271.0 (133.5/130.0)

REDOSLIJED U SVJETSKOM KUPU:
1. Ryoyu Kobayashi (Jap)           891
2. Karl Geiger (Njem)              817
3. Halvor Egner Granerud (Nor)     693
4. Marius Lindvik (Nor)            643
5. Markus Eisenbichler (Njem)      472
6. Jan Hoerl (Aut)                 440
7. Anze Lanišek (Slo)              421
8. Stefan Kraft (Aut)              409
9. Robert Johansson (Nor)          369
10. Killian Peier (Švi)            356

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.