HAJDUK

Livaja stigao na Poljud i najavio 30 golova. "Jakobušić je imao veliku ulogu"

Screenshot: hajduk.hr

MARKO LIVAJA stigao je na Poljud. Kaštelanin će tek u 28. godini debitirati za klub u kojem je ponikao. Odigrao je svega šest prijateljskih utakmica, a prije 18. rođendana otišao je u talijanski Inter kao projekt koji je obećavao - i milijune i golove. Karijeru je ipak gradio preko Lugana, Cesene, Atalante, Empolija, Kazana, Las Palmasa i AEK-a. Kroz dvije sezone u Grčkoj opet je došao na prag reprezentacije, za koju je skupio ukupno četiri nastupa. Za AEK je nastupio 147 puta i zabio 42 gola.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Livaja je s Hajdukom potpisao ugovor do kraja sezone i odrekao se pola milijuna eura primanja u Grčkoj. AEK nije u dobroj financijskoj situaciji, a pozadinu Livajinog povratka kući za Index je nedavno opisao grčki novinar u našoj stalnoj rubrici Na gostovanju. 

Uz Livaju novinarima se obratio i sportski direktor Nikoličius.

"Želim zahvaliti predsjedniku Lukši Jakobušiću jer nas je podržao u prijelaznom roku, radili smo rame uz rame i vjerujem da smo napravili dobre transfere. Hvala i agentu Marka Livaje, Vicenzu Cavaliereu, ovo nije bio lagan posao. Neočekivano se sve dogodilo. Reagirali smo brzo i omogućili Marku uvjete u Splitu. Hvala, Marko, cijenimo što si nam došao pomoći. A došao si u teško vrijeme. Znamo gdje smo i što nam treba. Radimo transfere da Hajduk opet bude velik", kazao je direktor Hajduka. 

Povratak u Hajduk je korak naprijed 

Livaja je u uvodu istaknuo da je povratak u Hajduk za njega korak unaprijed.

"Još sam mlad, pričao sam s predsjednikom Jakobušićem i dao mi je dozu pozitive da se vratim ovdje. On sigurno ima veliki ulogu u mom povratku. Bolje je da ovdje igram, nego da u Ateni primam plaću i ne igram. Ovako sam kod kuće, u voljenom klubu. Gdje ćeš bolje", kazao je Livaja. 

Na inzistiranje novinara koliko će golova zabiti, Livaja je ispalio: "30. To mi je želja, eto."

Sportski direktor Hajduka mu je uručio novi, zlatni dres s brojem 11.

Prije svega mjesec dana Livaja je govorio kako su male šanse da se vrati u Split. Situacija se u međuvremenu promijenila u Grčkoj. Postoji li šansa da nakon ljeta ostane u Hajduku u najboljim igračkim godinama svoje karijere? 

"Nećemo isključivati nijednu opciju, nakon ljeta ćemo sjesti i vidjeti što je najbolje za klub i za mene", diplomatski je kazao Livaja.

Iz kluba je otišao kao tinejdžer s etiketom budućeg razarača, a vraća se kao desetka. Na toj je poziciji dosad igrao u AEK-u.

"I to mi najviše odgovara. Ovdje sam spreman ispuniti zahtjeve koje mi trener postavi. Mogu reći da sam u AEK-u igrao najbolji nogomet u karijeri i bio sam konstantan. Želim nastaviti, to je sve", istaknuo je Livaja.

Nije spremio proslavu prvog gola 

Još čeka prvi pogodak na Poljudu u pravoj utakmici.

"Nisam spremio posebnu proslavu, to će doći samo od sebe. Bitno je da se momčad digne psihički i rezultatski. Proslava će doći sama od sebe, to mi je dječački san", rekao je 28-godišnji ofenzivac, koji se povratku kući veseli zbog Hajduka, ali i zbog obitelji te supruge Iris s kojom čeka dijete, a nedavno su dovršili i kuću u Kaštelima.

Početkom godine povratak nije izgledao kao realna opcija, ali nakon što je AEK rekao Livaji da neće produžiti njegov ugovor, veznjak je mislio da ga čekaju klupa i borba za transfer.

"Na kraju smo sve riješili u 15 minuta. Mislio sam da će biti teško, znao sam kakvi su stavovi u Hajduku oko transfera i visokih odšteta, ali na kraju smo uspjeli i potpisao sam za klub koji sam želio. Mislio sam da će AEK tražiti puno novca", ispričao je Livaja i kazao da vidi Hajduk u Europi iduće sezone.

"Moji ciljevi su pobjede. Puno se toga može promijeniti u mjesec dana, možemo se boriti za Europu i za kup, naš cilj je ulazak u Europu", tvrdi Livaja koji će u Splitu biti bliže reprezentaciji.

"Svakom igraču je cilj otići na veliko natjecanje s reprezentacijom. Sad igram u velikom kubu, bit ću bliže Hrvatskoj i izborniku Daliću", rekao je Livaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.