Livakovićeva obrana na UEFA-inom Twitteru opisana kao zapanjujuća i junačka

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Fenerbahčea uspješno su otvorili ovosezonsku Europa ligu. Na svom stadionu u Istanbulu svladali su belgijskog predstavnika Union Saint-Gilloise 2:1. Velike zasluge za Fenerova tri boda na otvaranju natjecanja imao je i Dominik Livaković, koji se istaknuo s pet obrana. Četiri su stigle nakon udaraca upućenih iz njegova kaznenog prostora, a obranio je i jedanaesterac koji je pucao donedavni igrač Rijeke Franjo Ivanović.

Ivanović je imao dvije najbolje prilike da svlada hrvatskog reprezentativnog vratara. U 17. minuti snažno je pucao, a Livaković je skrenuo loptu u vratnicu i spriječio vodstvo belgijskog sastava. U 92. je imao i veću šansu. U sudačkoj nadoknadi utakmice bio je dosuđen jedanaesterac za goste, ali je Livaković u novom obračunu s Ivanovićem izašao kao pobjednik.

Grafika: Sofascore

Siguran u obrani penala

Turski mediji ističu Livakovićeve zasluge za pobjedu Fenerbahčea, a hvali ga i službeni profil natjecanja na X-u. Njegova obrana penala u 92. minuti opisuje se kao "junaštvo" i "zapanjujuća" te je uvrštena među četiri poteza golmana za koje administrator smatra da ih navijači ne bi trebali propustiti.  

VIDEO: Arena Sport

Inače, Fenerbahče je do pobjede došao golovima koje su postigli Caglar Soyuncu u 26. minuti i Christian Burgess (autogol) u 82. Turska momčad je od 73. minute imala igrača više nakon isključenja Kevina Mac Allistera. Union Saint-Gilloise došao je do počasnog gola u 93. minuti kad je strijelac bio Ross Sykes.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.