Hajduk prošao Karlovčane: Dva gola Vukušića, briljirao Anas Sharbini

U POSLJEDNJOJ utakmici osmine finala Kupa Hajduk je pobjedom 3:2 protiv Karlovca izborio prolaz među osam najboljih. Strijelci su za Splićane bili Vukušić (dva gola) i Sarić, a za goste Ivičić i Štefančić.

Hajduk se ovom pobjedom priključio Dinamu, Osijeku, Zagrebu, Istri 1961, Rijeci, Vinogradaru i Cibaliji u četvrtfinalu koje će se igrati na dvije utakmice, a čiji će se ždrijeb održati u petak.

Od prve minute igrači Krasimira Balakova nasrnuli su na Karlovčane, koji su im postali crna mačka u prvenstvu u zadnje tri sezone (Bijeli su upisali tek jednu pobjedu u pet utakmicu). Kako je bugarski stručnjak i najavio, u odnosu na najjači sastav napravio je dvije izmjene (Subašića je na golu zamijenio Lovre Kalinić, a umjesto Brkljače priliku je dobio Nikola Sarić).

Furiozan početak Splićanima se isplatio već u četvrtoj minuti. Zavrnuo je s desne strane James, a bivši igrač Hajduka Mislav Leko odbio loptu koja odsjeda u mreži nakon voleja Ante Vukušića. Ambicije Karlovčana da što duže održe bunker pa pokušaju iznenaditi Bijele pale su u vodu nakon 200-ak sekundi.

Anasova raspodija: Driblao, asistirao, izborio penal

U osmoj minuti umalo repriza prvog gola. Jamesov centaršut Vukušić je petom pokušao pospremiti u mrežu, ali vratar Grabovac je to odbio. Gostujući čuvar mreže najavio je tom obranom svoje vrlo dobro izdanje, jer samo zahvaljujući njemu Karlovčani se kući vraćaju s pristojnim porazom.

Akcija braće Sharbini nije okrunjena pogotkom u 10. minuti jer je Grabovac obranio Ahmadov šut, a tri minute kasnije goste je spasila vratnica, koja je zaustavila udarac Tomasova s više od 20 metara. Ali, u 19. im nije bilo spasa...

Ahmad Sharbini izbacio je u situaciju jedan na jedan Nikolu Sarića koji povećava vodstvo Bijelih.



Turbo Hajduk i nakon drugog gola nastavio je pritiskati goste, na krilima Anasa Sharbinija, koji je svojim driblinzima i prodorima izluđivao igrače Karlovca. Ni "svemogući" Grabovac ništa nije mogao u 32. minuti, ali ispriječila se vratnica, samo minutu nakon što je Grabovac bio uspješniji od Vukušića s kojim se našao oči u oči.

Grabovac spriječio potop Karlovčana

Na poluvrijeme je Hajduk otišao s dva, a mogao je barem s pet golova prednosti. U nastavku Splićani su otpustili gas i čekali kraj utakmice, posebice nakon što je Vukušić u 57. minuti izvrsno Anasovo dodavanje glavom poslao iza leđa Grabovca za čistih 3:0.

Balakov je počeo mijenjati i čuvati udarne igle za nedjelju kada na Poljud stiže Inter, pa je tako Vukušića mijenjao u 60., a Rubena Limu u 70., minutu nakon što je Ivičić iskoristio poklon Srđana Andrića i smanjio rezultat. Kapetan Hajduka htio je vratiti loptu Lovri Kaliniću, ali nije vidio Ivičića koji mu se ušuljao, presjekao loptu i zabio. Kao i u gradskom derbiju protiv Splita, opet je Andrić loše reagirao na mjestu stopera.

U 76. minuti Anas Sharbini izborio je jedanaesterac i izvođenje prepustio bratu Ahmadu čiji šut Grabovac brani. Karlovački čuvar mreže uspješniji je u 85. minuti i od Lendrića, koji je s pet metara pucao glavom.

Na samom kraju, u prvoj minuti sudačke nadoknade, Matija Štefančić je ubacivanje Amića iskoristio za novi pogodak Karlovčana.

Početni sastavi:

HAJDUK: Kalinić, James, Maloča, Inoha, Lima, Andrić, Tomasov, Anas, Sarić, Vukušić, Ahmad

KARLOVAC: Grabovac, Janković, Barišić, Leko, Likić, Miljković, Ottochian, Stambolija, Turkalj, Kutleša, Ivičić

Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.