Je li ovo realnost? Hrvatska izgubila od Makedonije!

HRVATSKI košarkaši u napetoj su završnici druge utakmice na Eurobasketu u Litvi poraženi od Makedonije 78:76. Hrvatska nije iskoristila posljednji napad, Bogdanovićev šut za tri poena bio je očajnički pokušaj da se izvuče pozitivni rezultat nakon što su izabranici Joke Vrankovića ispustili 12 poena prednosti.

> Tijek susreta

> Nowitzki i Kaman potopili Italiju, Parker najbolji u pobjedi protiv Izraela

> Prva pobjeda BiH na Eurobasketu nakon 14 godina: Teletović potopio Crnu Goru, Srbija bolja od Latvije

Vlado Ilievski je dva puta dovodio Makedonce u vodstvo tijekom posljednje tri minute utakmice, oba puta izjednačio je Dontaye Draper, a onda je hrvatski Amerikanac izgubio loptu u napadu da bi novim košem Ilievskog za vodstvo 78:76 Hrvatskoj ostalo 11 sekundi za posljednji napad. Šut za tri poena vrijedna pobjede promašio je Bojan Bogdanović nakon što su Markota i Popović propustili šutirati. Hrvatska je upisala prvi poraz u petom međusobnom ogledu s momčadi koju je davne 1993. pobijedila s nevjerojatnih 56 poena razlike.

Tomas napustio teren šepajući

Najbolje je Hrvatska igrala u drugoj četvrtini koju je počela serijom 8-0, a u isto vrijeme Makedonci četiri minute nisu postigli koš iz igre. Draper, Tomić i Popović vodili su glavnu riječ, a Markota je s dvije trice održavao prednost. Serijom 8-0 na početku treće četvrtine Hrvatska je otišla na +12 (49-37), ali McCalebb i Ilievski uz veliku pomoć Antića uspjeli su se vratiti iskoristivši u posljednjem periodu izostanak Marka Tomasa koji je parket napustio šepajući očito frustriran ozljedom čija težina još nije poznata.

Osim Tomića, odličnu je večer imao i Damir Markota čiji je šut bio presudan za održavanje rezultata u egalu, a uz njega je i Draper dobio više prostora za igru. MVP prošlogodišnjeg Eurokupa otvorio je susret s dvije trice, Bogdanović je dodao nekoliko koševa, ali McCalebb i Gechevski vraćali su istom mjerom i bili najzaslužniji što je Makedonija prvo poluvrijeme izgubila sa samo dva koša razlike.

McCalebb je s 19 koševa i pet asistencija bio najbolji igrač u redovima pobjednika. Ilievski je dodao 18 koševa, a Antić 15. U sastavu Josipa Vrankovića Draper je ubacio 13 koševa uz šest skokova i šest asistencija. Markota je zabio 12, Bogdanović 11, a Tomić i Simon po 10 poena.

Markota: Davali smo Makedoncima šansu da se vrate

Nakon utakmice o prvom porazu već u drugoj utakmici govorio je Damir Markota.

"Što reći nakon ovakvog poraza, pogotovo kad smo imali šut za pobjedu i izgubili. Trebamo nastaviti dalje, ima još utakmica, moramo pokušati pobijediti u ostalim susretima. Nije se dogodilo ništa strašno, imali smo prednost ali nismo ih uspjeli slomiti. Davali smo Makedoncima šansu da se vrate", rekao je Markota.

"Dajle ne bi trablo biti problema. S Crnom Gorom smo igrali na pripremama u Ljubljani. Sličan su protivnik sa sličnim mentalitetom i mislim da neće biti problema", dodao je najraspoloženiji strijelac posljednje utakmice.

O navodnom sukobu Stanka Baraća i Roka Stipčevića u svlačionici uoči prve utakmice Markota je rekao: "Ne znam, ja sam pio vodu, nisam, ništa vidio. To se događa i na treninzima, ništa strašno".

Eurobasket, 2. kolo:

Skupina C
 
Hrvatska – Makedonija 76:78

Bosna i Hercegovina – Crna Gora 94:86

Grčka - Finska 81:61

Redoslijed: 1. Grčka 2-0, 2. Hrvatska 1-1, 2. BiH 1-1, 3. Crna Gora 1-1, 5. Makedonija 1-1. 6. Finska 0-2

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.