VIDEO Novi Brazilac potpisao za Dinamo: "Izuzetan talent, dugo smo radili na ovom transferu"

 Foto: GNK Dinamo

DINAMO je prestavio novo pojačanje, Marcosa Guilhermea, Brazilca koji je stigao iz Atletico Paranaensea. Novi ofenzivni veznjak i drugo brazilsko pojačanje u tjedan dana upravo je predstavljen u Plavom salonu na Maksimiru.  

21-godišnji igrač s preko 150 natjecateljskih utakmica i bivši mladi reprezentativac, danas je potpisao ugovor s "Modrima", a nakon toga se obratio medijima. Uz njega su bili i Dinamovi direktori Marijan Vlak i Tomislav Svetina.

"Zahvalan sam Dinamu na prilici koju su mi pružili. Trudit ću se opravdati vaše povjerenje na terenu. Ajmo Dinamo!", bile su prve riječi novog Brazilca u Dinamovoj svlačionici. U subotu će se priključiti suigračima na pripremama u Turskoj.  

"Marcos Guilherme izuzetno je talentirani igrač, član mlade reprezentacije koja je igrala finale SP-a 2015. godine i koji posjeduje veliko prvoligaško iskustvo. Po svom godištu definitivno spada u priču koju stvaramo u Maksimiru", rekao je Marijan Vlak.

"Uložen je ogroman napor, ali time je i zadovoljstvo veće. Guilhermea smo dugo pratili i dojam je iznad očekivanja. Može pokriti sve tri pozicije u ofenzivi, ali uglavnom je igrao na lijevom krilu. Radi se o dešnjaku koji je izuzetno brz, stvara višak igrača, dobar je u kontranapadu te transformaciji igre. Nemam apsolutno nikakve dvojbe kako je dolazak Guilhermea u Dinamo odlična priča", zaključio je sportski direktor.

Svetina je dodao: "Dugo smo radili na dolasku Marcosa Guilhermea u Dinamo i to nije bio lak posao. Ipak je riječ o jednom od najpotentnijih mladih igrača Brazila koji će biti veliko pojačanje za Dinamo. Osim što je trener Petev dobio sjajnog igrača u svlačionici, dolazak Guilhermea velik je dobitak i za ugled kluba. Dinamo je stalnim prisustvom na europskoj sceni, odgojem mladih igrača te sjajnim transferima koji su odjeknuli u svijetu stekao odličnu reputaciju koja nam olakšava put do ovakvih igrača", poručio je direktor Svetina pa dodao: "Zahvalio bih svima u klubu koji su aktivno sudjelovali u realizaciji ovog transfera, a pogotovo našem Marku Vukeliću Bimbu". 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.