Liverpool je s novog grba uklonio simbole klupske povijesti. Razlog je marketing

Foto: Liverpool

IDUĆI vikend započinje Premier liga, što će za Liverpool označiti početak postklopovske ere. Legendarnog Nijemca zamijenio je Nizozemac Arne Slot, koji će prvi put Liverpool povesti na gostovanju protiv Ipswich Towna, novog člana engleske nogometne elite.

Uz novog trenera, Liverpool će na ovoj utakmici predstaviti i novi grb koji je promijenjen nakon što je stari krasio dres kluba prethodne 32 godine. Novi klupski grb sadrži samo osnovni simbol kluba, Liver Bird, i kraticu LFC. S njega su uklonjeni prikaz vrata Anfielda nazvanih po legendarnom treneru Billu Shanklyju, dvije baklje u čast navijača poginulih na Hillsboroughu i parola "You'll Never Walk Alone".

Kao razlog promjene iz kluba je naveden digitalni marketing: "Novi grb koristit će se za predstavljanje LFC-a na svim klupskim platformama društvenih medija, službenoj web stranici i mobilnoj aplikaciji. Liver Bird također će se koristiti u digitalnom i TV kontekstu sljedeće sezone u nacionalnim i međunarodnim medijima, uključujući televizijske kuće domaćine Premier lige.

Više od 86 posto posjetitelja na Liverpoolfc.com i 98 posto korisnika klupskih društvenih kanala dolazi s mobilnih uređaja pa zbog toga postoji potreba da brendiranje kluba bude mnogo jasnije i vidljivije na sve manjim ekranima." Kako je najavljeno, stari grb će do daljnjega ostati na vanjskom zidu Anfielda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.