Ljubičić: Neki nisu shvatili moj dolazak u Dinamo

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ROBERT LJUBIČIĆ (23) tijekom ljeta 2022. godine stigao je u Dinamo iz bečkog Rapida, potpisavši ugovor do 2027. godine. Vezni igrač zagrebačkog kluba u međuvremenu je dobio i pravo nastupati za hrvatsku reprezentaciju iako je igrao za austrijsku U-21 reprezentaciju. O brojnim temama govorio je u intervjuu za Transfermarkt.

"Neki ljudi nisu shvaćali moj transfer u Dinamo, ali nisam razmišljao o njima. Kada imaš hrvatske korijene, poziv Dinama je nešto posebno. Bila mi je i jest velika čast", izjavio je Ljubičić o dolasku u Dinamo. Osim u Rapidu, nastupao je i za St. Polten.

"Nisam se osjećao spremnim za ligu Petice, ali sam istovremeno želi igrati na najvišoj razini. Dinamo je u prošlosti pokazao da može biti odskočna daska za talentirane igrače. Osim toga, od prvog dana dojmili su me se otvorenost i obiteljska atmosfera u klubu", dodaje veznjak.

Vezni igrač kojeg je Čačić prebacio na bok

Ljubičić je do dolaska u Dinamo igrao u veznom redu, no bivši trener Ante Čačić koristio ga je na lijevom boku. "Isprva je bilo neobično igrati na drugoj poziciji. Nisam bio svjestan koliko sprintova bočni igrač napravi tijekom utakmice. Moraš više razmišljati o suparničkom, ali i vlastitom postavljanju. Sada mi se jako sviđa pozicija", izjavio je Ljubičić.

"Nema ništa ljepše ni strašnije nego kad si na terenu i svira himna Lige prvaka. Nemoguće je da se ne naježiš. Tada sam samo pomislio: 'Roberte, uspio si, igraš protiv najboljih na svijetu.' Bio sam zahvalan. Ne mogu reći koji me protivnik impresionirao, nisam imao toliko vremena. Liga prvaka je vrhunac", nastavio je.

"Pokušavam ostati kakav sam bio u St. Poltenu i Rapidu, zato imam mali krug prijatelja. Shvaćam vrijednost i važnost profesionalnog nogometaša. Nedavno sam starijem gospodinu poklonio potpisani dres. Plakao je od sreće. Tada shvatiš da si uzor drugima i da ih malom gestom možeš razveseliti", ispričao je Ljubičić.

"Srce mi je reklo da moram izabrati Hrvatsku"

Ljubičić je otkrio da koristi videoanalize te pazi na spavanje i prehranu. "Volio sam jesti kebab i nisam pazio kako spavam. S vremenom sam se pitao što želim napraviti i kako uspijevam iz sebe izvući energiju. Stekao sam naviku ići od utakmice do utakmice. Sljedeća je najvažnija za moju karijeru", dodao je Ljubičić.

Poručio je kako mu nije bilo lako odlučiti između igranja za Austriju ili Hrvatsku. "Odluka nije bila laka. Lijepo sam razgovarao s Ralfom Rangnickom (izbornik Austrije, op. a.), ali srce mi je reklo da moram izabrati Hrvatsku. Radit ću kako bih si ispunio san i zaigrao za Hrvatsku na Europskom ili Svjetskom prvenstvu", rekao je Ljubičić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.