Lovac na talente: Dolaze novi fantastični Hrvati. Kakva država!

Foto: Profimedia

JACEK KULIG ugledni je lovac na talente i jedan od najboljih i najupućenijih skauta, koji izvanserijski nadarene igrače iz cijelog svijeta prepoznaje u ranoj dobi. Poljak je naročito orijentiran prema državama istočne i jugoistočne Europe, a jedno vrijeme radio je i kao skaut portugalskog prvoligaša Famalicaa. 

Kulig preko svojih profila na društvenim mrežama često piše i o hrvatskim igračima. Nakon utakmice Hrvatske s njegovom Poljskom u Ligi nacija, koja je završila 3:3, Kulig je odao posebno priznanje nadolazećoj generaciji u veznom redu ekipe Zlatka Dalića:

"Generacija sjajnih veznjaka poput Luke Modrića, Matea Kovačića i Marcela Brozovića polako postaje dio povijesti, a Hrvati već uvode u reprezentaciju fantastične talente poput Martina Baturine, Luke Sučića i Petra Sučića. Hrvatska ima samo 3.8 milijuna ljudi. Kakva država!"

Screenshot: Facebook

U utakmici protiv Poljske prvijence za Hrvatsku postigli su Dinamovi mladi igrači Petar Sučić (20) i Baturina (21), koji su također jedan drugome asistirali za golove. Uz njih, oduševljava i Luka Sučić (22), Petrov rođak koji je odnedavno član Real Sociedada gdje se već nametnuo u prvoj postavi.

Protiv Atletico Madrida već je zabio prvijenac za baskijski klub, dok nakon 14 nastupa još čeka na prvijenac za Hrvatsku. S druge strane, Petar Sučić je do prvijenca došao u četvrtom, a Baturina u sedmom nastupu za Hrvatsku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.