Lovac na wonderkide nakon partije života hrvatskog fenomena: Apsolutno čudovište

Foto: Profimedia

LUKA VUŠKOVIĆ (17), formalno stoper Hajduka na posudbi u Westerlou, ali zapravo igrač Tottenhama, za koji potpisuje na ljeto kada postane punoljetan, briljira u Belgiji. Na prvenstvenoj utakmici protiv Beerschota (2:2) postigao je oba gola svoje momčadi te tako došao već na 4 gola u 10 utakmica. Dakako, to je senzacionalan golgeterski učinak za braniča, posebno onog koji još nije punoljetan i koji ovako zabija u ligi koja je prema tablici UEFA-inih koeficijenata osma u Europi. 

Golove pogledajte OVDJE i OVDJE.

"Koji to stoper ima 7 udaraca na gol na jednoj utakmici? Kakvo je to Vušković čudovište?!"

Grafika: Sofascore

Vuškovićeve brojke i inače, ali posebno s ove utakmice su nevjerojatne, naročito one ofenzivne. "Koji to stoper ima 7 udaraca na gol na jednoj utakmici? Kakvo je to Vušković čudovište?!" pita se na X-u jedan navijač Tottenhama, među kojima je hrvatski fenomen hit.

Oni i inače nakon Vuškovićevih partija na posudbi u Belgiji iskazuju oduševljenje što je njihov klub uzeo ovakvog supertalenta ispred ostalih velikana. Podsjećamo, ovaj transfer dogovoren je još u zimu prošle godine, a idućeg ljeta Vušković će potpisati za Tottenham uz odštetu Hajduku od 11 milijuna eura.

"Terorizira belgijsku ligu. Ovo što izvodi u napadu je nenormalno za stopera"

"Potpisali smo zvijer", "Ne mogu dočekati da ga vidim u Tottenhamu", "Vušković je najveći talent svoje generacije", "Nijedan stoper ne bi smio biti toliko dobar u njegovoj dobi", još su neki od komentara navijača Spursa.

Među njima se ističe ovaj: "Vušković je apsolutna zvijer već sad, sa 17 godina. Terorizira belgijsku ligu u oba kaznena prostora. On je napast. 4 gola i 1 asistencija u 10 utakmica za stopera je nenormalno. Na ljeto će ići ravno u prvu momčad."

Nakon partije života klanja mu se skaut koji ga je prvi razglasio

Vuškoviću se nakon partije života naklonio i Jacek Kulig. Ugledni lovac na talente, jedan od najboljih i najupućenijih skauta koji izvanserijski nadarene igrače iz cijelog svijeta prepoznaje u ranoj dobi, oduševljen je Lukom Vuškovićem odavno. Vjerojatno je prvi globalno razglasio o kakvom se fenomenu radi.

Sada ističe nestvarne brojke tinejdžera ove sezone u belgijskom prvenstvu: 10 utakmica, 4 gola, 1 asistencija. Po utakmici pobjeđuje u 3.1 zračnih duela, uz uspješnost u njima od 83 posto. Po utakmici ima 6.5 čišćenja. Kulig zaključuje: "Sve ovo sa 17 godina. Apsolutno čudovište u zraku. Jedan od najuzbudljivijih stopera tinejdžera u svijetu nogometa."

Čeka registraciju u Tottenhamu

Podsjetimo, Hajduk i belgijski prvoligaš dogovorili su početkom srpnja posudbu 17-godišnjeg stopera do kraja sezone. Luka je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u poljskom prvoligašu Radomiaku iz Radoma, gdje je igrao 14 utakmica na kojima je postigao tri gola i namjestio jedan.

Luka je najmlađi debitant u povijesti Hajduka u službenim utakmicama. Debitirao je u derbiju s Dinamom sa samo 16 godina i dva dana, a tri dana kasnije postigao je pogodak u utakmici četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa s Osijekom i tako postao najmlađi strijelac u povijesti kluba u službenim utakmicama.

Ukupno je za Hajduk igrao 11 puta i osvojio SuperSport Hrvatski nogometni kup. Splitski klub prodao ga je Tottenhamu za 11 milijuna eura prema Transfermarktu, no ne može službeno postati igrač engleskog kluba dok ne navrši 18 godina. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.