Lovac na wonderkide sastavio momčad tjedna predvođenu dvojicom čudesnih Hrvata

Foto: EPA

MLADI hrvatski nogometaši Luka Sučić (22) i Luka Vušković (17) imali su sjajan vikend u svojim klubovima. Posjetimo, prvo je mladi reprezentativni stoper Vušković odigrao fenomenalnu partiju za belgijski Westerlo. Na prvenstvenoj utakmici protiv Beerschota (2:2) postigao je oba gola svoje momčadi i tako došao već na četiri gola u deset utakmica. 

Potom je Dalićev veznjak Sučić zabio Atletico Madridu za svoj Real Sociedad. Sučić, koji je igrao u prvoj postavi, potegnuo je u 84. minuti s više od 20 metara lijevom nogom. Lopta je u paraboli preletjela Jana Oblaka, jednog od najboljih golmana na svijetu, na oduševljenje punog stadiona u San Sebastianu. 

Ovakav učinak uočio je i Jacek Kulig, ugledni lovac na talente, jedan od najboljih i najupućenijih skauta koji izvanserijski nadarene igrače iz cijelog svijeta prepoznaje u ranoj dobi. Kulig je sastavio momčad tjedna od igrača rođenih 2002. godine (i kasnije), a u njoj se nalaze oba spomenuta Hrvata.

Hrvati predvode momčad tjedna

Na vratima je Freiburgov vratar Noah Atubolu (22). Desni bek je Jose Angel Carmona (22) iz Seville, a lijevi Clement Bischoff (18) iz danskog Brøndbyja. Uz Vuškovića se na stoperskoj poziciji nalazi mladi srpski stoper Jan-Carlo Simić (19) iz Anderlechta. Sučić čini tandem veznjaka sa 17-godišnjim Ayyoubom Bouaddijem iz Lillea.

Na desnom krilu je Facundo Buonanotte (19) iz Leicester Cityja (posuđen od Brightona), a lijevo Monacov Eliesse Ben Seghir (19). U napadu su Nacho Ferri (19) iz Kortrijka (posuđen iz Eintracht Frankfurta) i Mika Biereth (21) iz Sturm Graza.

Vušković je formalno stoper Hajduka na posudbi u Westerlou, ali je zapravo igrač Tottenhama, za koji će potpisati na ljeto kad postane punoljetan. Sučić je u Real Sociedad došao prošlog ljeta iz Salzburga za deset milijuna eura. Doveden je jeftinije jer mu je u ljeto 2025. istjecao ugovor s austrijskim klubom.

European U-23 (players born in 2002+) Team of the Week by Football Talent Scout! 🇩🇪 Noah Atubolu 🇪🇸 José Ángel...

Posted by Football Talent Scout - Jacek Kulig on Monday, October 7, 2024
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.