Lovren zvijezda dana: Francuski mediji se raspisali o prinovi Lyona

FRANCUSKI mediji posvetili su veliku pozornost transferu Dejana Lovrena u Lyon. Gotovo da nema tamošnjeg medija koji nije izvijestio o transferu vrijednom 9,5 milijuna eura.

Ugledni L'équipe je transfer Lovrena stavio na prvu vijest na temi nogomet. L'équipe izvještava s predstavljanja Lovrena citirajući izjave te podsjeća da su je 20-godišnjeg Hrvata 190 cm visokog i 85 kilograma teškog želio i Chelsea.

Le Monde donosi razgovor s Claudeom Puelom, menadžerom Lyona koji kaže da dolazak Lovrena nije jedini transfer kojeg će napraviti ovu zimu. "Ako postoji još neki igrač koji može pomoći klubu, razmislit ćemo o njegovom angažmanu", kaže Puel.

Le Parisin podsjeća da je transfer visok 8+1,5 milijuna eura i da se radi o braniču koji igra s obje noge pa može igrati na obje strane obrane.

Francusko izdanje Eurosporta je objavilo Lovrenove izjave koje je dao kod službenog predstavljanja.

"Ponosan sam što sam došao u ovako veliki klub. Lyon je jedan od deset najboljih klubova u Europi i nadam se da ću ovdje igrati Ligu prvaka. Volim Francusku, Lyon je prekrasan grad, a volim i francusku kuhinju. Zato mi je bilo puno zanimljivije igrati u Francuskoj nego u nekoj drugoj ligi."



Eurosport navodi i da su Lovrena tražili engleski klubovi Chelsea i Tottenham.

"Tottenham me želio, ali ja sam s obje ruke prihvatio transfer u Lyon", replicira Lovren.

Francuzi su se proteklih dana dosta raspisali o Lovrenovoj poziciji.

"Polivalentan sam, mogu igrati u sredini ili na lijevoj i desnoj strani. Dešnjak sam, ali jednako dobro igram i lijevom nogom. No, najdraže mi je igrati stopera", kaže Lovren.

Vijest o novom igraču Lyon među ostalim prenosi i službena stranica Uefe, ali i Sport.fr koji je na članak o transferu Lovrena u Lyon stavio sliku - Calella.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.