Luca Toni Guardioli: Zbog tebe nisam mogao četiri godine pronaći klub

Foto: EPA

LEGENDARNI talijanski napadač Luca Toni (47) u karijeri je promijenio 14 klubova, no najviše ga se pamti po gažama u Palermu, Fiorentini, Bayernu i Veroni, u kojoj je prije osam godina završio karijeru. Toni je i svjetski prvak s Italijom iz 2006. godine, a svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača svijeta.

Moćan u duelu i igri glavom, snažan, stasit i ubojit razarao je obrane diljem Europe, no s vremenom je takav profil napadača počeo izumirati. Moderni treneri predvođeni Pepom Guardiolom više traže tehnički potkovanije i agilnije napadače poput Lionela Messija, a zatim ih koriste na poziciji tzv. lažne devetke. Zbog toga se Toni našalio na Guardiolin račun:

Problem s lažnim devetkama

"Nisam mogao pronaći klub četiri godine zbog tebe", poručio je Toni Guardioli na društvenim mrežama. Toni je, spomenuli smo, karijeru završio u Veroni. Ondje je s 38 godina bio najbolji strijelac Serie A. Za Italiju je u 47 nastupa zabio 16 golova.  

Lažna devetka je zapravo centarfor, odnosno igrač koji u stvari nije to, nego igrač koji se spušta u vezni red, sudjeluje u kreaciji, ide na krilo, kreće se i ostavlja prostor suigračima. U današnjem nogometu jedan od najboljih igrača tog profila je Bayernov Harry Kane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.