Lud dan u Dinamu zbog Baturine. Talijani poslali čak četiri ponude

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

MARTINA BATURINA ostaje u Dinamu. To je konačna odluka i kluba i igrača, iako je tijekom jučerašnjeg dana Fiorentina ozbiljno zagrizla za Dinamovu desetku. Kako doznajemo, Talijani su tijekom dana poslali čak četiri ponude, ali je Dinamo sve odbio. 

Fiorentina je krenula s 15 milijuna eura, na što su se na Maksimiru nasmijali, ali Talijani nisu odustajali. Povećavali su iznos, bonuse, nudili su Baturini ogromnu plaću, ali Dinamo je sve odbijao. Došlo se na kraju do 18 milijuna eura, postotka od buduće prodaje i bonusa, da bi Dinamov predsjednik presjekao i odlučio da Baturina ostaje.

Baturini se nikamo ne žuri

Pomogao je u tome i sam igrač, kojemu se nije ovog ljeta išlo iz Maksimira. Osobito nakon što je osigurana Liga prvaka i nakon što je u sve većim planovima Zlatka Dalića. Baturini se ne žuri, a sad više ni Dinamu, koji je ulaskom u LP zatvorio financijsku konstrukciju za ovu, a djelomično i za sljedeću godinu. 

Kako doznajemo, Baturina će za svoju vjernost Dinamu i odluku da ostane na Maksimiru još ovu sezonu biti nagrađen. Najvrjedniji Dinamov igrač trenutačno zarađuje oko 400.000 eura po sezoni, a uskoro bi trebao dobiti novi ugovor u kojem će njegova plaća biti korigirana.

Zajec i Dinamo prodali bi Baturinu ovog ljeta da je netko došao s 24 milijuna eura. Ta cijena označena je kao "nemoralna ponuda", ali do nje se nije moglo doći. Istina je da je Leeds United bio jako zainteresiran za njega, no taj interes bio je samo usmeni. Jedina pismena ponuda bila je ona Fiorentine, ali ona nije zadovoljila Dinamo.

Ostaje i Petar Sučić

Osim Baturine, sigurno ostaje i Petar Sučić. Comova ponuda od devet milijuna eura i milijun eura bonusa vjerojatno je i dalje aktualna, ali Dinamo zadržava momčad na okupu. Sučić ostaje na Maksimiru, ništa se neće promijeniti do kraja ovog prijelaznog roka po tom pitanju.

Dinamo time ulazi u rizik. Desetak milijuna eura za igrača koji je odigrao jednu i pol pravu polusezonu zvuči predobro da bi se odbilo. No, u Dinamu računaju da im je Sučić trenutačno važniji od te zarade te da će ga, u najgorem slučaju, na ljeto prodati za nešto manji novac, što je opet prihvatljivo.

Nova Dinamova uprava želi klub dovesti u poziciju da nije primoran prodavati baš sve svoje najbolje igrače. Godišnji rashodi za plaće su ovog ljeta smanjeni s 19.7 na 17.1 milijun eura, a cilj je da se spuste na 15 milijuna eura godišnje.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.