Luđak je razlog zašto se Suarez oprostio od reprezentacije? "Nije nas ni pozdravljao"

Foto: Profimedia

LUIS SUAREZ žestoko je kritizirao izbornika urugvajske reprezentacije Marcela Bielsu i zatražio od navijača da se ne obruše na igrače "bude li nešto pošlo po zlu". Bielsa je Urugvaj preuzeo u svibnju prošle godine, a Suarez se od reprezentacije oprostio prije manje od mjesec dana.

Jedan od najboljih napadača svih vremena, strijelac više od 500 golova (za Barcelonu postigao 195, za Ajax 111, za Liverpool 82, za Atletico 34...) manje od četiri mjeseca udaljen je od 38. rođendana i još manje od kraja ugovora s Inter Miamijem, s kojim ima potpisanu suradnju do kraja godine. 

Na oproštaju od reprezentacije dao je naslutiti da nije sve dobro

Najavljujući oproštaj od reprezentacije rekao je da žali zbog toga i dodao: "Imam svoje razloge, ali teško je, jako teško."

U reprezentativnu mirovinu otišao je kao igrač koji je postigao najviše golova za Urugvaj (69) i od kojeg je samo Diego Godin skupio više nastupa (143, Godin 161). S Urugvajem je igrao na četiri svjetska prvenstva (2010., 2014., 2018., 2022.), a 2011. je s reprezentacijom osvojio Copa Americu.

U razgovoru za TV emisiju De fútbol se habla así Suarez je rekao puno više nego dosad pa je tako istaknuo da u kompleksu Urugvajskog nogometnog saveza postoje nova pravila. Prema njima, zaposlenici nemaju pravo ni pozdraviti igrače. Sve je s Bielsom krenulo nizbrdo vrlo brzo, već na Copa Americi.

Otkrio je što se događa

"Bilo je situacija koje su me zaboljele, ali zbog suživota nisam htio o njima javno govoriti. Više je igrača održalo sastanak kako bismo ga zatražili da nas barem pozdravi. Nije ni to radio", otkrio je Suarez.

"Bielsa na presicama govori lijepe stvari, a kad smo bili u New Yorku, jedan dan nam je zabranio i da pozdravljamo ljude. Suprotstavio sam mu se i rekao mu da ćemo to ipak raditi", nastavio je Suarez, koji je otkrio da je imao razgovor s Bielsom prije no što se povukao iz reprezentacije:

"Razgovarali smo pet minuta. Ja sam predstavljao igrače. Na kraju razgovora mi je samo rekao: 'Hvala lijepa.' Tražim ljude da ne sude igračima bude li što pošlo po zlu, Bielsa ih je podijelio."

Marcelo Bielsa je u nogometnom svijetu poznat pod nadimkom El Loco ili Luđak. Legendarni je trener, inovator i revolucionar te jedan od najutjecajnijih trenera svih vremena. Pep Guardiola smatra ga guruom, a puno je utjecao i na Diega Simeonea i Mauricija Pochettina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.