Luka Cindrić ima novi klub

Foto: EPA

LUKA CINDRIĆ prešao je iz rumunjskog Dinamo Bukurešta u mađarski Veszprem s kojim je potpisao ugovor na dvije godine uz mogućnost produženja na još dvije. Ondje ga je sa sobom poveo katalonski trener Xavi Pascual koji mu je bio trener u Dinamu, a koji ga je i nekoliko sezona ranije bio doveo u Barcelonu.

Cindrić je prije tri dana napunio 31 godinu. Prošlu sezonu je proveo u Dinamu s kojim je osvojio rumunjsko prvenstvo i tamošnji kup, te zauzeo četvrto mjesto na završnom turniru Europske lige. U Bukurešt je otišao nakon što je Barcelona raskinula ugovor s njim.

Prošao zahtjevne liječničke pretrage

"Nakon što smo dogovorili dolazak Pascuala postalo je jasno da mu treba još jedan igrač koji bi na poziciji vanjskog proveo njegovu igračku filozofiju. Uprava je stoga odlučila dovesti hrvatskog razigravača", priopćio je Veszprem, a njegov sportski direkto Csaba Bartha dodao:

"Svjesni smo da je Luka bio ozlijeđen u prošlosti, pa je prije potpisa ugovora prošao zahtjevne liječničke preglede nakon kojih su liječnici ustanovili da je sve u redu."

Cindrić igra za reprezentaciju Hrvatske od 2014. godine. S njom je na Europskom prvenstvu 2016. osvojio brončanu medalju, a četiri godine kasnije i srebro. Veszpremu će se priključiti nakon Olimpijskih igara u Parizu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.