Luka Sučić: Hoću li navijati za Dinamo ili Salzburg? Za Dinamo, naravno

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HRVATSKU reprezentaciju čekaju dvije utakmice Lige nacija. U subotu će na Maksimiru ugostiti Škotsku, dok će u utorak gostovati u Poljskoj. S novinarima su u srijedu razgovarali bratići Luka i Petar Sučić, a prvi na redu bio je Luka, koji je prošlog vikenda zabio prekrasan prvijenac za Real Sociedad. Između ostalog je otkrio da će u skorašnjem susretu Lige prvaka između Dinama i RB Salzburga, u kojem je proveo osam godina, navijati za Dinamo. Evo kako je odgovarao na pitanja novinara.

Dojmovi nakon pogotka prije nekoliko dana?

Fokus je na reprezentaciji, ali kad se vratim... Fenomenalan gol, šteta što nismo pobijedili, no sretan sam zbog prvijenca u Španjolskoj.

Kakvi su dojmovi što se tiče nogometa u Španjolskoj?

Puno je drugačije, više se igra. U Austriji je to bilo nabijanje i trka, Španjolska mi puno više odgovara i to se vidi po tome kako igram.

Čiji je gol bio bolji, Vaš ili Petrov protiv Monaca?

Oba su bila lijepa. Vi ocijenite koji je bolji. Čestitao sam mu na golu, pratio sam utakmicu. Bio sam sretan što su vodili, na kraju 2:2, ali cijeli Dinamo može biti ponosan što je tako fantastično odigrao protiv jedne takve ekipe.

Kakva su očekivanja od ove dvije utakmice?

Drago mi je da smo se opet okupili. Čekaju nas dvije teške utakmice, pogotovo protiv Škotske. Vrlo su nezgodni iako još nemaju boda. Mislim da ćemo se dobro pripremiti i to vrhunski odraditi.

Odmah ste proglašeni igračem mjeseca u Sociedadu... Koliko Vam to znači?

Tek je početak, ali to mi puno znači. Moram tako nastaviti dalje. Dobro sam se uklopio u ekipi i klubu, svi su me fenomenalno primili. Moje je da radim, nema stajanja.

Je li vrijeme i za prvijenac u reprezentaciji?

Nadam se, duže vrijeme sam ovdje i još uvijek čekam prvijenac. Nadam se da će pasti baš sad na Maksimiru.

Dinamo uskoro igra protiv Salzburga, Vašeg bivšeg kluba. Hoćete li navijati za svoje stare prijatelje ili za bratića i Dinamo?

Naravno da sam za bratića, navijam za svaki hrvatski klub koji igra međunarodne utakmice. Bit ću tad za Dinamo i bodrit ću ih, nadam se pobjedi.

Kako vidite budućnost veznog reda Hrvatske?

Budućnost je sjajna. Imamo puno kvalitete i na drugim pozicijama, ali s Baturinom, Sučićem, izvrsni igrači dolaze, ali imamo i starije, to je dobar miks.

Što biste uzeli od Petra kao igrača?

Teško pitanje. Uzeo bih trku, svaku utakmicu pretrči 12-13 kilometara.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.