Lukaku: Nakon utakmice s Hrvatskom me Thierry Henry zvao triput dnevno

Foto: EPA

NAPADAČ belgijske reprezentacije Romelu Lukaku progovorio je o svojoj možda i najgoroj utakmici u karijeri, onoj za Belgiju protiv Hrvatske u trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva 2022. Utakmica je završila 0:0, a Lukaku je promašio četiri velike prilike. Belgija je tako ispala u skupini, a Hrvatska i Maroko išli su dalje.

"Imali smo tri dana da se pripremimo za utakmicu s Hrvatskom. Bili su to moji prvi treninzi nakon tri mjeseca pauze. Znao sam da ću biti u prvoj momčadi jer me trener treba. Igrali smo protiv Hrvatske, bilo je 0:0, ušao sam u igru i svi znate - promašio sam četiri čiste šanse. Tako je odlučio Bog i nema problema."

"Fizički i psihički slomljen"

"Bio sam jako frustriran, razbio sam prozor u svlačionici. Nikad se nisam tako osjećao u karijeri. Otišao sam na odmor tjedan dana i svaki od tih dana sam plakao. Bio sam slomljen fizički i psihički.

Moram zahvaliti Thierryju Henryju koji me zvao triput dnevno i pitao kako sam. On živi nogomet i zna sve o njemu. A ja nisam pogledao više nijednu utakmicu Svjetskog prvenstva. Rekao sam majci i djeci da moram malo biti sam", ispričao je Lukaku u podcastu Friends of Sports.

Lukaku (31) ove sezone vrlo dobro igra za Napoli, s kojim je na prvom mjestu talijanske lige. Zabio je u šest utakmica tri gola i pet puta asistirao. Za Belgiju je dosad nastupio u 119 utakmica i zabio 85 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.