Lyon već potrošio 84 milijuna eura. Stigao najskuplji igrač u povijesti kluba

Moussa Niakhate Foto: EPA

FRANCUSKI nogometni prvoligaš Lyon nastavlja s dovođenjem novih igrača, na koje je već potrošio gotovo 84 milijuna eura. Posljednji je stigao brazilski branič Abner Vinicius (24) iz Real Betisa za osam milijuna eura. Abner je za Lyon potpisao ugovor do 2029. godine, a njegovom bivšem klubu pripast će i 20 posto od iduće prodaje.

Abner Vinicius započeo je karijeru u Brazilu u Ponte Preti prije no što se 2019. pridružio Athletico Paranaenseu s kojim je osvojio Copa Sudamericana, drugi Južnoamerički kup po važnosti nakon Copa Libertadores. Za Betis je igrao od siječnja 2023. upisavši 45 nastupa.

Niakhate postao najskuplji igrač Lyona ikad

Prije nekoliko dana u klub je stigao i senegalski branič Moussa Niakhate (28) iz Nottingham Foresta za 31.9 milijuna eura, čime je postao najskuplji igrač u povijesti francuskog kluba. Ranije u karijeri nastupao je za Valenciennes, Metz i Mainz. Ima 12 nastupa za reprezentaciju Senegala, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 16 milijuna eura.

Od Nottingham Foresta je otkupljen i belgijski veznjak Orel Mangala za 23.4 milijuna eura, koji je prošle sezone bio na posudbi. Otkupljen je i ugovor alžirskog veznjaka Saida Benrahme od West Hama za 14.4 milijuna eura, kao i ugovor Mame Baldea od Troyesa za šest milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.