Na Gerlandu su sigurni: Lyon odustaje od utrke "tko će manje pucati po golu"

U PONEDJELJAK poslijepodne na terenu svog trening-kampa i klupske baze u Tola-Vologeu trener Lyona Remi Garde uvježbavat će najjači sastav koji ima u ovom trenutku. Ne bude li dodatnih problema, Dinamu će se suprotstaviti sljedeća imena:

Lloris - Reveillere, B. Kone, Lovren, Cissokho - Gonalons, Källström - Briand, Grenier, Bastos - Gomis.

Dakako, bila bi to drugačija i puno jača momčad da Garde na dispoziciji ima brazilskog stopera Crisa, veznjake Edersona i Gourcuffa, te Argentinca Lisandra Lopeza. Zbog ozljeda, upitno je kada će ih opet imati u kadru. 

Utakmicu će na Gerlandu voditi češki sudac Pavel Kralovec, a Le Progres u najavi podvlači fantastičnu statistiku Lyona kad su domaće prvenstvene utakmice u pitanju. Posljednji je put Lyon utakmicu Le Championnata na Gerlandu izgubio prije točno godinu dana, 25. rujna prošle godine, kada je St. Etienne slavio 1:0. Otad su Lovren i suigrači nanizali 19 utakmica bez poraza, od čega su ostvarili 13 pobjeda uz gol-razliku 41:13.

Ove sezone Lyon je kod kuće neporažen (tri pobjede i remi), uz omjer pogodaka 8:3. .

Lyon u utrci "tko će manje pucati po golu", Dinamo uz Barcu rekorder u kornerima

"Utakmica s Dinamom Lyonu će biti 100. u Ligi prvaka", ističe Uefina službena stranica u najavi dvoboja koji je na rasporedu sutra od 20:45 na Gerlandu.

U igri brojkama Uefa napominje kako je "Lyon, uz Trabzonspor, jedina momčad koja u okršajima prvog kola u 90 minuta uputila jedan udarac u okvir gola". S takvim učinkom Lyon je u Amsterdamu kod Ajaxa uzeo bod, a Turci na Meazzi sva tri protiv grogiranog, tada još Gasperinijevog Intera. No, na svom terenu Lyon će protiv Dinama sasvim sigurno odustati od spomenute discipline.

"Lyon je protiv Bordeauxa povećao seriju neporaženosti na Gerlandu na 19 utakmica, a niz od devet utakmica bez poraza u Championnatu prekinut je na gostovanju kod Caena. Iako su samo dvaput sačuvali mrežu u zadnjih 11 utakmica, poslije osam kola na kontu imaju 17 bodova dok su lani u isto ovo vrijeme imali osam", podsjeća Uefa i na probleme s ozljedama koji muče Remija Gardea:


"Zbog teških ozljeda Ederson i Gourcuff bi mogli propustiti čitavu sezonu, Lisandra neće biti do kraja listopada, a Kim Kallstrom se vraća nakon što nije igrao u porazu kod Caena."

Krovna europska nogometna organizacija apostrofira i činjenicu da su u Lyonovim redovima sedmorica igrača koji su na ovogodišnjem SP-u do 20 godina u Kolumbiji dogurali do polufinala:

"Lacazette, Kolodziejczak, Fontaine, Faure, Grenier, Tafer i Reale", sedmorka je koja predstavlja pravo blago za klub s Gerlanda.

"Dinamo i Barcelona izveli najviše kornera u prvom kolu"

Uefini statističari izbrojali su i da je "Dinamovih 11 kornera protiv Reala, učinak jednak onom Barcelone protiv Milana, rekord utakmica prvog kola"



Svoje ime na Uefinoj stranici dobio je i Radoboj, kojeg je Dinamo isprašio s 5:0 u šesnaestini finala Kupa, a osim nabrajanja posljednjih rezultata Modrih, nisu propustili ni povratak Josipa Šimunića: "On ima pravo nastupa, a Šime Vrsaljko će pričekati još dvije utakmice."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.