Majer više nije najvrjedniji Hrvat u Bundesligi. Hit-igrač doživio ogroman skok

Foto: EPA

TRANSFERMARKT, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, ažurirala je iznose za igrače koji nastupaju u Bundesligi. Gledajući hrvatske nogometaše, najveći skok vrijednosti s 18 na 28 milijuna eura doživio je Josip Stanišić (24), branič koji je odradio sjajnu sezonu na posudbi u Bayer Leverkusenu, kamo je prošlo ljeto stigao iz Bayerna.

Bayer, čiji je trener Xabi Alonso, osvojio je Bundesligu i njemački kup te izgubio od Atalante u finalu Europa lige, što mu je bio jedini poraz u sezoni. Stanišić je u povijesnim ostvarenjima sudjelovao s 38 nastupa, četiri pogotka i šest asistencija. Zahvaljujući odličnoj formi, vrijednost mu je skočila na Transfermarktu, gdje je postao najskuplji Hrvat u Bundesligi jer je prestigao Wolfsburgova Lovru Majera (26), kojem je vrijednost pala s 25 na 20 milijuna eura.

U tablici pogledajte Transfermarktov poredak i aktualne procijenjene vrijednosti hrvatskih nogometaša koji nastupaju u njemačkom prvenstvu.

Izvor: Transfermarkt

Stanišićeva forma je odlična vijest za Dalića uoči Europskog prvenstva

Stanišić je prošle godine došao u Bayer jer tadašnji trener Bayerna Thomas Tuchel na njega nije računao. S obzirom na to da su Bavarci odradili slabu sezonu, prvu bez trofeja nakon 12 godina, njemački mediji više su puta preispitivali odluku o Stanišićevu puštanju.

Pisalo se čak da ga je Bayern pokušao vratiti usred sezone, međutim to nije bilo moguće jer u ugovoru o posudbi nije bilo takve klauzule. Stanišić je ostao, odradio fantastične mjesece i sada bi se, nakon ove sezone, trebao vratiti u matični klub nakon što je posudba završila.

Stanišićeva forma odlična je vijest i za izbornika Zlatka Dalića, koji će ga voditi na Europsko prvenstvo u Njemačkoj, koje počinje 14. lipnja i traje do 14. srpnja. Hrvatska će biti u skupini B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom, a Stanišić, rođen u Münchenu, zasigurno će imati veliku minutažu u rodnoj zemlji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.